S luger tidsler i budgetforslag


S luger tidsler i budgetforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne vil bl.a. hindre takststigning i skolefritidsordninger og på ældremaden.

Ingen stigning i prisen for at få passet børn i skolefritidsordningerne. Heller ikke ældremaden bør stige mere end det, det koster ekstra at købe råvarer for.

Blandt andet det anser Socialdemokraterne for at være tidsler i oplæg til budgettet for Nyborg Kommune næste år, som borgmester Jørn Terndrup (V) har udarbejdet.

Nu har borgmesteren ikke ønsket at offentliggøre sit oplæg forud for de politiske forhandlinger, som går i gang i aften.

Hans modpart, Socialdemokraterens grupepformand i byrådet, Erik Christensen, har derimod ikke noget imod at komme med sit partis forslag, som altså forholder sig til oplægget fra borgmesteren.

Så indirekte fremgår det af Socialdemokraterens oplæg, hvilke områder, borgmesteren foreslår besparelser på.

Ud over øget betaling for skolefritidsordning og ældremaden er det blandt andet flere lukkedage i daginstitutionerne, mindre tid til visitering i ældreområdet og fjernelse af ekstra timer i fagene dansk og matematik til de yngste årgange i folkeskolerne.

De nævnte besparelser, som samlet har en værdi af fem millioner kroner, ønsker S luget væk, da det er politiske kernepunkter for partiet.

- Da vi som den anden store partigruppe i byrådet på 11 mand er ansvarlige politikere, har vi anvist finansiering for de fem millioner kroner, siger Erik Christensen.

For Socialdemokraterne er ikke i tvivl om, at den kommunale økonomi er trængt, og at der bliver tale om besparelser og serviceforringelser næste år.

Her finder S pengene

Så Erik Christensen møder som forhandlingsleder for sit parti i aften op med forslag om blandt andet at lade være med at ansætte en kommunikationsmedarbejder, som Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget ellers har vedtaget.

S foreslår færre penge til Sundhedsudvalgets forbyggelseskonto, en udviklingspulje i folkeskolen og midler til uddeling af den lokale aktionsgruppe, LAG.

- Vi mener heller ikke, at vi har råd til skattelettelser næste år. Så vi foreslår, at promillen for dækningsafgift forbliver den samme, siger Erik Christensen.

- Der er ikke meget om erhvervsudvikling, så vi vil have indføjet i forligsteksten, at der skal gang i planlægning af kommunalt erhvervsområde langs motorvejen, og at de første 20 millioner kroner fra salget af Elsam/DONG-aktierne bruges til køb af den erhvervsjord, siger Erik Christensen.

Endelig ønsker S, at forligsteksten nævner, at det bør undersøges, om Nyborg Kommune kan tilbyde en international linje på en af folkeskolerne.

S luger tidsler i budgetforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce