S beskyldes for at manipulere med jobtal


S beskyldes for at manipulere med jobtal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne bruger ukorrekte jobtal for Nyborg i nyt valgmateriale, lyder kritik fra De Konservative og Venstre

De Konservative og Venstre i Nyborg langer hårdt ud efter Socialdemokraterne og spidskandidat Erik Christensen, som de mener bruger ukorrekte oplysninger og direkte forsøger at manipulere vælgerne i deres valgmateriale.

Stridens kerne er væksten eller mangel på samme af arbejdspladser i Nyborg Kommune.

Har kommunen mistet 400 job de sidste fire år eller er der skabt 336 job?

I en ny valgannonce i Lokalavisen Nyborg og i en kort film på Socialdemokraternes hjemmeside www.vitegnerfremtiden.dk, fremfører S, at Nyborg har mistet 100 arbejdspladser hvert år de sidste fire år. Det har fået såvel borgmester Jørn Terndrup (V) som formanden for Erhverv- og Beskæftigelsesudvalget Ulrik Nielsen fra De Konservative til at reagere stærkt.

- Man må konstatere, at valgkampen er godt i gang, men man skal altså holde sig til fakta, siger Jørn Terndrup, som har fundet ammunition frem til at skyde med.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at Nyborg Kommune i perioden 2005 til 2008 gik fra 12034 arbejdspladser til 12370. En stigning på 336 de fire år, hvor S mener, at tallet er minus 400.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at de fører valgkamp på den måde, og jeg syntes, de prøver at manipulere med tallene her, siger borgmester Jørn Terndrup.

Tal fra Region Syddanmark viser også, at antallet af arbejdspladser steg med 2,4 procent fra 2006 til 2007.

Også det konservative medlem af byrådet, Ulrik Nielsen, som samtidigt er formand for Erhverv- og Beskæftigelsesudvalget, mener, at S bruger decideret forkerte tal.

- Jeg syntes, det virker utroværdigt og en noget underlig måde at drive valgkamp på, siger Ulrik Nielsen

- Det er ren manipulation eller dårlig viden om de faktiske forhold i kommunen. Man må håbe det sidste, for der har aldrig været bedre forhold i kommunen, siger han.

Den socialdemokratiske spidskandidat Erik Christensen svarer i en mail, at tallene i den Socialdemokratiske valgkampagne stammer fra kommunens egen administration.

Han henviser til Jobcenter Nyborgs beskæftigelsesplan for 2009, der viser, at Nyborg Kommune i perioden 2000 til 2006 tabte 359 arbejdspladser og generelt oplevede en nedgang i antallet af job på 2,9 procent.

Han medgiver, at partiet har strammet budskabet i annoncen, men henviser til hjemmesiden, hvor han siger 400 om begge de sidste to valgperioder.

Generelt mener han dog, at der burde være mere fokus på debatten.

- Jeg synes Jørn Terndrup og Ulrik Nielsen i stedet for at fare i blækhuset og kritisere Socialdemokraterne for at sætte dette emne på dagsordenen skulle være positive overfor at Socialdemokraterne ønsker at sætte fokus på denne udfordring for kommunen. Vi skriver i vores valgannonce, hvad vi vil gøre, siger Erik Christensen, som opfordrer modstanderne til at gøre det samme.

S beskyldes for at manipulere med jobtal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce