S-balladen i Nyborg: Jeg er blevet ydmyget og råbt i hovedet

Der er løbet meget vand i stranden, siden dette billede blev taget. Sonja Marie Jensen giver Vibeke Ejlertsen en knuser, da Vibeke Ejlertsen blev udpeget som spidskandidat ved valget i 2017. Nu er Sonja Marie Jensen leder, og de to slet ikke på bølgelængde. Arkivfoto: Roland Petersen.

S-balladen i Nyborg: Jeg er blevet ydmyget og råbt i hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Vibeke Ejlertsen, der var Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved valget sidste år, undrer sig over ledelsesstilen i byrådsgruppen, efter Sonja Marie Jensen er valgt.
  • Det gik helt galt på et konstituerende møde i gruppen forleden.

Nyborg: De fleste socialdemokratiske byrådsmedlemmer i Nyborg er tilbageholdende med at kommentere den ballade, der er opstået i partiet, efter Sonja Marie Jensen er valgt som spidskandidat.

Men partiets spidskandidat ved valget sidste år, Vibeke Ejlertsen, er ikke bange for at fortælle om hvordan hun har opfattet de senere uger. Og ligesom flere andre peger hun på det konstituerende møde i gruppen i forrige uge som et højdepunkt - eller måske nærmere lavpunkt - for samarbejdet i S-gruppen.

Stiftstidende har talt med flere medlemmer af gruppen, der fortæller, hvordan der blev råbt og skreget og flere brød ud i gråd.

Det var på det møde, den nye spidskandidat Sonja Marie Jensen i høj grad satte sig på de afgørende poster, mens de fleste i gruppen havde forventet en fordeling af posterne, der kunne samle partiet efter valgnederlaget til Venstre og valget af ny spidskandidat efter Vibeke Ejlertsen.

- Det her handler ikke om, at jeg sætter spørgsmålstegn ved medlemmernes valg af spidskandidat for partiet. Det handler derimod om den ledelsesstil, vi har oplevet efter valget. Jeg er blevet råbt lige ind i hovedet. Den slags er jeg ikke vant til, og det er i hvert fald meget længe siden, jeg har prøvet den slags, siger Vibeke Ejlertsen, der mener, at flere i gruppen blev behandlet både ydmygende og uværdigt på det konstituerende møde forleden.

- Jeg havde forventet, at den nye ledelse ville samle partiet. Byrådsarbejde er jo ikke noget, man gør alene. Det gør man i fællesskab. Det er handler ikke om jeg men om vi, bemærker Vibeke Ejlertsen og tilføjer:

- Den måde, den nye spidskandidat har optrådt på, er uværdig. Når de afgående bestyrelsesmedlemmer taler om den nye ledelsesstil - så er det jo en stil, vi kender fra tidligere, siger Vibeke Ejlertsen uden hun vil uddybe hvad hun henviser til.

Bliver i gruppen

Et godt gæt kunne være tiden under Erik Christensen, der jo også var kendt for at være en meget stærk og til tider enerådende leder. Flere i gruppen har overfor Fyens Stiftstidende trukket paralleller til situationen efter valget for fire år siden, hvor Jan Reimer Christiansen forlod partiet og gjorde venstremanden Kenneth Muhs til borgmester. Netop med henvisning til ledelsesstilen i S-gruppen.

- Én person kan ikke bære en sejr igennem. Det kan fællesskabet. Derfor er jeg er overrasket over den nye ledesselstil, og jeg har svært ved at se intentionen i det, siger Vibeke Ejlertsen, der bliver i den socialdemokratiske gruppe på trods af oplevelserne med den nye ledelsesstil:

- Jeg er et voksent menneske, så det skal jeg nok finde ud af, siger hun.

S-balladen i Nyborg: Jeg er blevet ydmyget og råbt i hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce