S: Svært at drøfte ukendte besparelser


S: Svært at drøfte ukendte besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens politikerne i Nyborg Byråd spekulerer over, hvordan der skal spares næste år, så er skatteborgerne mest interesserede i, hvilke konsekvenser, besparelser i omegnen af 30 millioner kroner får for servicen næste år.

Men det fremgår ikke lige af det budgetforslag, som byrådet havde til førstebehandling i starten af denne måned.

Jesper Nielsen, medlem af byrådet for Socialdemokraterne, rejser kritik af, at hverken borgere eller de kommunale institutioner kender til konsekvenser af besparelserne.

- Jeg savner en debat og dialog om besparelserne. Vi mangler borgmesterens oplæg at diskutere ud fra. Det er ham, der har det kommunale system til sin rådighed, og som kan komme med de beregninger, der kan vise konsekvenser af besparelserne, siger Jesper Nielsen.

Som andre i byrådet er han frisk med en melding om, at der i hvert fald ikke skal røres ved undervisningstiden i skolerne, ligesom børnepasningen skal sikres.

Før ham har Peter Sejersen (S) sagt, at musikskolen skal sikres nye lokaler på Provst Hjortsvej, og idrætsanlæggene skal have en pulje til renovering og vedligehold.

Jesper Trampedach, De Radikales spidskandidat til byrådet, oplyser, at S og R sammen vil sikre midler til at fjerne uretfærdigheder den måde, den nuværende Nyborg-ordning yder tilskud til foreningslivet på.

Venstres Erik Rosengaard erklærer, at hans parti ikke er spor uenig i de forslag.

Han er ikke bleg for at tilføje, at skolernes fysiske rammer også bør tilgodeses, ligesom akutte problemer med børnepasning kræver flere midler til daginstitutioner og dagpleje.

Mange områder

- Selv om vi godt ved, at vi skal finde besparelser, er det vigtigt, at vi også tænker fremadrettet, siger han og minder om, at sparekravet på 30 millioner kroner skal ses i forhold til kommunens samlede budget på 1,5 milliarder kroner. Han kunne forestille sig, at sparekravet bliver spredt over mange områder.

- Men det er klart, at besparelserne vil kunne mærkes på servicen, siger han.

Da bekræfter hans partifælle, viceborgmester Kaj Refslund (V), der i den ferierende borgmesters fravær svarer på kritikken om manglende overblik over konsekvenserne af besparelserne.

- Hele byrådet har været med til at lægge planen for, hvordan vi forhandler budgettet. Det har hele tiden været meningen, at borgmesteren fremlægger sit forslag på mandag, siger Kaj Refslund.

- Synes nogen, at det skulle have været anderledes, burde man have reageret dengang.

S: Svært at drøfte ukendte besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce