S: Fjernvarme til Ullerslev næste år


S: Fjernvarme til Ullerslev næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den socialdemokratiske gruppe kommer med energipolitisk udspil.

NYBORG-ULLERSLEV: Når fyringsæsonen 2009 begynder, vil en fjernvarmeledning fra Nyborg til Ullerslev være klar til brug.

Så præcist formulerer det socialdemokratiske byrådsmedlem Albert Pedersen det energipolitiske udspil fra hans partis gruppe i byrådet

Som betyrelsesformand for det kommunale ejede forsyningsselskab Nyborg Forsyning & Service A/S har Albert Pedersen længe arbejdet for at få etableret ledningen, der vil kunne give fjernvarmeforbrugerne i Ullerslev adgang til den langt billigere varme fra Kommunekemis spildvarme end i dag, hvor Ullerslev-forbrugerne får varme fra det lokale, gasfyrede kraftvarmeværk.

Ledning langs landevej

- Vores udspil går på, at vi etablerer en fjernvarmeledning, der går over Hjulby og Aunslev, siger Albert Pedersen.

I de sonderinger, der allerede er lavet, om hvad det koster at lave sådan en ledning, har det vist sig, at det er billigere at lægge ledningen gennem Hjulby Mose frem for langs landevejen mellem Nyborg og Ullerslev.

- Men den skal ligge langs Odensevej, selv om det er lidt dyrere. Det er det eneste rigtige. Det er på den strækning, der er udviklingsmuligheder, siger Albert Pedersen.

Altså i forhold til at få tilsluttet varmeforbrugere på strækningen.

Prisen på sådan en ledning kan godt ryge op i et beløb på mellem 20 og 30 millioner kroner.

God økonomi

Men Albert Pedersen siger, at der er god økonomi i ledningen, både når det gælder driftsøkonomien og når det gælder samfundsøkonomien. På det sidste område peger Albert Pedersen på det mindre CO2-udslip, det vil give, når de godt 700 varmeforbrugere i Ullerslev går fra gas til spildvarme.

Spørgsmålet er så, hvor realistisk Socialdemokraterens udspil er.

- Chancerne er store. Mig bekendt er de nødvendige tilladelser ved at være i hus. Og det tager seks-syv måneder at anlægge ledningen. Så i løbet af næste sommer, siger Albert Pedersen.

Naturgas vil ikke vige

Han ønsker ikke at komme nærmere ind på forholdet til de naturgasforsynede områder, men henviser til, at det energipolitiske forlig i Folketinget bestemmer, at der til april næste år skal foreligge en plan for, hvordan brug af fossilt brændstof - herunder naturgas - kan erstattes af andre energiformer.

Men det er ingen hemmelighed, at naturgasselskabet på Fyn ikke er til sinds af afgive områder uden kamp.

For eksempel har Naturgas Fyn blokeret for at forsyne det kommende boligområde ved Skolevej i Vindinge med fjernvarme, da landsbyen i varmeplanen er udlagt som et naturgasforsynet område.

S: Fjernvarme til Ullerslev næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce