Rygepolitik for rollemodeller

- Vi skal gøre os meget stor umage for at støtte medarbejderne så meget som muligt i stedet for at fare ud med advarsler og fyresedler, siger fællestillidsrepræsentant Lone Smidt. Foto: Michael Bager

Rygepolitik for rollemodeller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med røgfri arbejdstid skal de offentligt ansatte i Nyborg vise kommunens børn og unge vejen til en fremtid uden tobak.

Nyborg: Offentligt ansatte, der ikke ryger i arbejdstiden, kan blive vigtige rollemodeller for børn og unge.

Det mener såvel ledelsen som medarbejderrepræsentanterne i Nyborg Kommune.

Og der er fuld opbakning fra Kræftens Bekæmpelse til kommunens planer om at indføre røgfri arbejdstid fra den 1. august 2020.

Og til forsøget på at gøre de offentligt ansatte til rollemodeller.

- Vi ved, at børn og unge spejler sig i deres omgivelser. Og med røgfri arbejdstid er kommunens ansatte med til at forebygge rygning blandt børn og unge, påepeger projektleder i Kræftwens Bekæmpelse, Maria Stage.

Den forkerte vej

Formanden for Nyborg Kommunes sundheds- og forebyggelsesudvalg, Jan Reimer Christiansen (V), minder om, at det går den forkerte vej med rygningen i Nyborg Kommune.

- Vi vil gerne have en sund kommune. Det er derfor, vi sideløbende med planerne om den røgfri arbejdstid også er langt fremme med en forebyggende rygestrategi, der skal gøre Nyborg til røgfri kommune i 2030, tilføjer han.

Kommunaldirektør Lars Svenningsen og fællestillidsrepræsentant Lone Smidt er da også enige om, at forebyggelse og sundhedsfremme er et altoverskyggende godt argument for en røgfri arbejdstid.

- Som den største virksomhed i kommunen går vi ind og viser det gode eksempel i forhold til borgerne. Men måske vigtigst af alt også i forhold til børnene og de unge, siger Lars Svenningsen.

Og Lone Smidt supplerer:

- Vi ser flere og flere unge, som ryger, så vi må gøre noget særligt for at fremstå som rollemodeller, mener hun.

En vigtig hjælp

Lone Smidt tror også, røgfri arbejdstid kan blive en vigtig hjælp for de rygere blandt de offentligt ansatte, som gerne vil kvitte smøgerne.

- Vi skal gøre os meget stor umage for at støtte medarbejderne så meget som muligt i stedet for at fare ud med advarsler og fyresedler. Og jeg har gjort mig mange tanker om, hvordan vi for eksempel kan hjælpe dem, der på nogle tider af året er på arbejde 12-14 timer i døgnet og nu skal komme igennem dagen uden at kunne få en smøg. Men hvis vi får klædt dem rigtigt på til en røgfri arbejdstid, kan det blive en stor hjælp til de rygere, som i forvejen gør sig overvejelser om at stoppe, siger Lone Smidt.

Blandt den hjælp, Nyborg Kommune vil stille til rådighed for medarbejderne i forbindelse med den røgfri arbejdstid fra den 1. august 2020 er tilbud om rygestopkurser, workhops, en "værktøjskasse" og en intranetside, der udelukkende er helliget den røgfri arbejdstid.

Rygepolitik for rollemodeller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce