Rute 920: Droppet spareforslag glæder rektor

Rektor Henrik Vestergaard Stokholm kan ånde lettet op. Han risikerer ikke tomme sale på sit campus, efter at Fynbus' planer om at nedlægge den for gymnasiet så vigtige rute 920 er blevet droppet. Arkivfoto:

Rute 920: Droppet spareforslag glæder rektor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslaget om at nedlægge rute 920 blev taget af bordet, da FynBus' bestyrelse mødtes torsdag aften, og FynBus blev i stedet bedt om at finde andre steder at spare. Det glæder rektor på Nyborg Gymnasium.

Nyborg: Det var en glad rektor på Nyborg Gymnasium, der fredag morgen vågnede op til nyheden om, at Fynbus' bestyrelsen har fejet forslaget om at lukke rute 920 af bordet. Det skete på et møde torsdag, hvor Fynbus' ledelse fik besked på at finde andre måder at spare på.

- Begejstring er nøgleordet, siger rektor Henrik Vestergaard Stokholm, der betegner sig selv som "meget, meget lykkelig" over beslutningen.

Fynbus-ledelsen havde fremsat forslaget om om at lukke rute 920 og andre ruter på grund af dårlig økonomi, og det ville have haft store konsekvenser for gymnasiets elever, hvoraf over 10 procent bor i områder, der betjenes af rute 920 som den eneste mulighed med kollektiv transport.

Forslaget blev imidlertid mødt med stor kritik fra politikere, lokalråd og ledere af flere uddannelsesinstitutioner, herunder Henrik Stokholm, der også glæder sig over, at politikerne tilsyneladende har lyttet til ham og andre kritikere.

- Jeg hæfter mig ved, at det er blevet klart, at man ikke skal røre ved busruter, der betjener store uddannelsesinstitutioner som Nyborg Gymnasium, siger Henrik Vestergaard Stokholm.

Fakta

Vigtige uddannelsesruter

Teknik- og miljøudvalgsformand Per Jespersen (S), der er Nyborg Kommunes repræsentant i FynBus' bestyrelse, oplyser, at det var en enig bestyrelse, der vendte tomlen ned for spareforslaget.

- Det er ikke godt, når vi har med uddannelsesruter at gøre. Det dur på ingen måde, og der må være nogen, der ikke har tænkt sig om, men det gør de i hvert fald nu, siger Per Jespersen og tilføjer:

- Det var helt klart signalet fra alle, at man må finde andre løsninger, og vi var med på at kaste det hele op i luften og se, hvad vi så kan gøre, siger Per Jespersen.

Rute 920: Droppet spareforslag glæder rektor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce