Rune var først på toppen

Flere end 30 børn var mødt op til action-aften ved skolen i Langtved i aftes. Og de fleste var ikke blege for at klatre til tops i den store skorsten og rapelle ned igen.
Foto: Christian Brandt.

Rune var først på toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LANGTVED: Den har stået der altid. Langtved Skoles enorme, gule skorsten. Og aldrig har nogen rask dreng eller pige fået lov til at bestige den og se Langtved og omegn fra oven.

Men i går blev det endelig tilladt at tage trinene op på til sognets højeste punkt.

Det lokale initiativ "Idræt på tværs" havde hyret eventfirmaet, Comaco, til at give børnene en rigtig spændende start på idrætsugen. Og en af udfordringerne var altså at kravle op og rapelle ned fra skorstenen, der ikke har været i brug i længere tid.

Over 30 børn tog mod udfordringerne fra Comaco, og Rune Pilgaard Bloom, der går i 6. klasse på skolen i Langtved, betænkte sig ikke et sekund på at blive den første til at bestige skorstenen.

På med selen og hjelmen og i løbet af nul komma fem var Rune på toppen og endnu hurtigere var han nede igen. Med Comacos stifter, Jan Christensen, med sikkerhedslinen for foden af skorstenen.

- Jeg har nogle gange tænkt på, at det kunne være sjovt at komme op i skorstenen. Og det var virkelig sjovt at komme derop, sagde Rune Pilgaard Bloom, tilbage på jorden.

- Men jeg nåede ikke at se meget til udsigten.

Børnene var delt op i tre grupper, og mens gruppe et besteg skorstenen, prøvede andre at skyde med pusterør, og slangebøsse og løbe på forhindringsbane. (moras)

Rune var først på toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce