Royalcentrets pumpe kører


Royalcentrets pumpe kører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GRUNDVANDSSÆNKNING: Naboer uenige om, hvem der har skylden

NYBORG: Trods et kommunalt påbud om at standse en grundvandspumpe i kælderen under Royalcentret senest ved årsskiftet, kører pumpen fortsat.

Det oplyser lederen af kommunens tekniske afdeling, Arvid Degn, og han har derfor haft en snak med Miljø- og Myndighedsudvalgets formand, Tage Juel Jensen (V), om problemet.

De to blev enige om, at sagen skal drøftes i Miljø- og Myndighedsudvalget.

Det kræver lidt forberedelse, og derfor kan man ikke nå at få punktet på dagsordenen på det førstkommende møde, men først på mødet den 25. januar.

Når Royalcentrets pumperi skal behandles af Miljø- og Myndighedsudvalget, er det fordi grundvandsspejlet i området falder, og årsagen er måske de store mængder vand - 15-17 kubikmeter i døgnet - der pumpes væk, for at centrets kældergulv ikke skal stå under vand. Det ligger nemlig 30-40 centimer under grundvandsspejlet.

En af Royalcentrets naboer, VVS-installatør Johan Pohlmann, har varslet et erstatningskrav på én million kroner over for Royalcentret.

Sagen er nemlig den, at Pohlmann ejer naboejendommen, der er bygget på pæle, og de skal hele tiden stå i vand for ikke at rådne. Og han er overbevist om, at pumpen er skurken i sagen. Ved at anbringe farveampuller i vandet under sin ejendom fandt han nemlig ud af, at det farvede vand trængte ind i Royalcentrets pumpebrønd.

Royalcentrets ejerforening afviser påstanden og siger, der kan være andre årsager til sænkningen af grundvandsstanden. Og at det meget vel kan være forhold, som kommunen er ansvarlig for. Beboerne vil derfor have kommunen koblet på en syns- og skønssag, så den får pligt til at rette sig efter en syns- og skønsmands konklusion.

Den er kommunen imidlertid ikke med på, og retten i Nyborg har i et forberedende retsmøde tilkendegivet, at kommunen ikke skal være en del af sagen mellem de to stridende parter.

Syns-og skønsmand

Der er allerede udpeget en syns- og skønsmand til at se på sagen, men han har endnu ikke udarbejdet en rapport.

Arvid Degn:

- Der er i hvert fald to muligheder. Det er syns- og skønssagen og en politianmeldelse, og en anmeldelse er det mest almindelige.

Royalcentrets pumpe kører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce