320 elever og deres lærere havde fredag formiddag sidste opførelse af musicalen "Rosenalfen," inspireret af H.C. Andersens dramatiske eventyr

Afskårne hoveder, kister og pludselig dø var en del af underholdningen, da 320 elever og deres lærere fra Nyborg Friskole med lærer Tue Fabricius i spidsen fredag formiddag leverede sidste forestilling af megaopsætningen af musicalen "Rosenalfen." Det foregik i tennishallen i Idrætscenter Nyborg for at have plads til det hele.

Nok var der drama og uhygge, men det hele gik nu egentlig ganske muntert og musikalsk til, da eleverne på en times tid fik fortalt historien om ung, uudslukkelig kærlighed i kamp med dødsensfarlig jalousi. Nok var der drama, men også masser af spilleglæde med friske bemærkninger og ikke mindst masser af sang og store danseoptrin, som et hold på 320 elever fra 3. til og med 10. klasse jo indbyder til.

Og det viste sig, at det var godt, at alle havde Rosenalfen til at vimse rundt og sørge for, at det hele endte som et ægte eventyr, nemlig lykkeligt.

Musicalen har elever og lærere arbejdet på siden fredag i sidste uge, og opgaven var på de få dage frem til premiere torsdag aften at få det hele til at hænge sammen i en helhed. Dog havde de enkelte grupper i musicalen - kostumesystue, teater, dans, sang og musik samt kulisseværksted forberedt sig en tid forinden.

Det var tredje gang, Nyborg Friskole bød til sådan en mega-opsætning af en skolekomedie. De har være holde med to år mellemrum for at få pusten ind imellem.

Opgaven var ankermanden Tue Fabricius' sidste for Nyborg Friskole. Mandag tiltræder sit nye job som leder af Borgerforeningens Hus i Nyborg.

Af Niels Andreasen

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.