Ros til politiet: Lettelse på efterskole efter anholdelse

Politiet har anholdt en mand i forbindelse med knivoverfaldet på Efterskolen ved Nyborg i weekenden. Forstander Keld Schmidt (til venstre) kigger nu fremad. Foto: Kasper Riggelsen

Ros til politiet: Lettelse på efterskole efter anholdelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Efterskolen ved Nyborg ånder forstanderen lettet op, efter at Fyns Politi har anholdt en 22-årig mand, der menes at stå bag knivoverfaldet mod en af skolens lærere søndag.

Nyborg: Det var en usædvanlig og højdramatisk situation, der udspillede sig natten til søndag på Efterskolen ved Nyborg. Her brød en mand ind to gange, før han ved det sidste indbrud endte med at stikke en 58-årig lærer ned. Gerningsmanden forsvandt, og siden har Fyns Politi ledt ihærdigt efter ham.

Onsdag morgen kom det så frem, at politiet har anholdt en 22-årig mand, der sættes i forbindelse med hændelserne. Den nyhed bliver modtaget med glæde af forstanderen for efterskolen, Keld Schmidt:

- Det er vi selvfølgelig meget tilfredse med. Det er da en lettelse for os, at han er fanget, og vi er godt tilfredse med at kunne konstatere, at det er en fyr, som ikke er kendt af politiet, siger han.

- Det betyder jo, at han ikke har været her, fordi han havde et udestående med os, men fordi han ville lave indbrud. Det er rart at få konstateret, fortsætter han.

Det betyder jo, at han ikke har været her, fordi han havde et udestående med os, men fordi han ville lave indbrud.
Keld Schmidt, forstander for Efterskolen ved Nyborg.

Kan komme videre

Det, at politiet har fat i den forventede gerningsmand, betyder, at efterskolen får lettere ved at få trygheden tilbage hos elever og personale. Det mener i hvert fald forstanderen. Adspurgt til, om anholdelsen gør det lettere at komme videre, svarer han:

- Det tror jeg da helt klart. Vi er super godt tilfredse med, at politiet har gjort et godt stykke arbejde. Det betyder da helt sikkert en masse.

Det skriver skolen på Facebook

Ingen store ændringer på vej

Keld Schmidt har tidligere slået fast, at overfaldet og de to indbrud ikke betyder, at efterskolen vil ændre en masse. Men skolens personale vil stadig se på, om det har muligheder for at sikre stedet yderligere. Det bliver der nu tid til at koncentrere sig mere om.

- Det her er ikke noget, vi har set før, så vi skal ikke gå i panik og begynde på alle mulige foranstaltninger. Det er klart, at vi internt skal tale om, om vi kan gøre noget for at sikre vores skole bedre. Men vi regner ikke med, at der skal ske alt muligt, for vi regner bestemt ikke med at opleve noget lignende igen, siger Keld Schmidt.

Den anholdte, en 22-årig mand fra Nyborg, står sigtet for drabsforsøg mod efterskolelæreren. Det slår Fyns Politi fast i en pressemeddelelse onsdag morgen. Senere på dagen bliver han stillet for grundlovsforhør. Det sker klokken 14 i Retten i Svendborg.

Ros til politiet: Lettelse på efterskole efter anholdelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce