Nyborg Roklub kan se tilbage på et begivenhedsrigt år, der også bød på brand og stormflod.

Nyborg: I 80 år har roerne haft deres eget klubhus på lystbådehavnen i Nyborg. Alligevel kunne Nyborg Roklub lørdag invitere til indvielse, eller rettere genindvielse, med deltagelse af blandt andre borgmester Kenneth Muhs (V). klubhuset har nemlig gennemgået en omfattende renovering som led i helhedsplanen for Nyborg Marina.

Ud over nye bade- og omklædningsrum kan klubben blandt andet glæde sig over at have fået landets første lokale, der er særligt indrettet til rospinning inklusiv den nødvendige udluftning.

Det har været et ønske i mange år, fortalte Brian Sørensen, da avisen mødte ham i træningslokalet lørdag formiddag. Ud over at være formand er han nemlig også fitnessinstruktør. Blandt meget andet.

2017 har i det hele taget været et begivenhedsrigt år for Nyborg Roklub, konstaterede han i sin tale til de mange fremmødte ved indvielsen senere på dagen. Ud over ombygningen, der også omfatter nyt el og nyt tag, har klubhuset været ramt af brand og senest stormflod.

Klubben kan i år fejre 110 års fødselsdag, og man har haft planer om holde en stor sommerfest. Den har medlemmerne stadig til gode. I stedet blev der lørdag serveret lagkage, champagne, the og kaffe på førstesalen efter uddelingen af guld- og sølvårer samt snoreklip ved borgmesteren.

Selv om klubhuset formelt er blevet genindviet, er der endnu et par hængepartier, som der skal tages hånd om, før ombygningen er helt afsluttet. Dels skal den store bådhal shines op, og dels skal lokalerne males udvendigt. De sidste detaljer må dog vente til engang i det nye år.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.