Røveri giver ar på sjælen

Annette Hald og Anni Nielsen har begge været udsat for at stå ansigt til ansigt med en bevæbnet røver to gange. Hanne Jessen (t.h.) var så heldig at have fri ved det seneste røveri.
Foto: Anders Brohus

Røveri giver ar på sjælen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FRYGT: To gange har en røver slået til hos Spar-købmand

NYBORG: Tirsdag den 8. januar kom en lille, maskeret mand ind i Spar-købmandsbutikken på Knudshovedvej medbringende en pistol. Han var noget ophidset, da han ved at true den 30-årige ekspedient Anni Nielsen fik udleveret ca. 12.000 kroner.

Det skete dog først, efter at han var strøget om bag disken, fordi Anni Nielsen ikke arbejdede hurtigt nok. Her sparkede han kasseapparatet, som Anni Nielsen havde aflåst, i stykker, tog pengeskuffen under armen og så ellers benene på nakken.

Røveren optrådte yderst koldblodigt, og hele to gange trykkede han på pistolens aftrækker, mens han pegede på den skrækslagne Anni Nielsen, men heldigvis viste det sig, at der ikke var patroner i.

Mens røveren var på arbejde i købmandsbutikken, var der fire ansatte og fire kunder til stede, og de har alle i dag ar på sjælen, for det er altså en ganske ubehagelig oplevelse at stå ansigt til ansigt med en halvdesperat røver, der hele to gange trykker på aftrækkeren.

- Vi var virkelig bange, for vi anede jo ikke, om røveren næste gang skød med skarpt, fortæller Annette Hald, der er indehaver af købmandsbutikken.

- I hvert fald var der ingen af os personaler, der turde løbe efter røveren, da han med kasseskuffen under armen flygtede ud af butikken.

Det gjorde til gengæld en kunde, og han så heldigvis, at røveren løb hen ad Vognmandsvej og ind i en opgang. Derfor kunne politiet anholde ham og en medgerningsmand allerede dagen efter i en lejlighed på Vognmandsvej, men da var alle pengene omsat til narko.

Det var anden gang, de to købmands-piger var udsat for et væbnet røveri. Det skete også for omkring tre år siden. Dengang truede en umaskeret røver sig til 5000-6000 kroner med en kniv. Han blev hurtigt anholdt, for han var foreviget på forretningens overvågningskamera.

Det er ikke sjovt

- Det første røveri satte ikke så slemme ar i kroppen som det med pistolen for et par uger siden. Bagefter har vi begge tudet og haft brug for psykologhjælp. Ja, det fik hele personalet, for mine ansatte skal naturligvis have al den hjælp, der findes, for at komme ovenpå igen efter så ubehagelig en oplevelse. Men ingen af os, heller ikke kunderne i butikken, slipper nogensinde af med skrækken for igen at komme til at stå over for en røver. Derfor vil vi så indtrængende anmode alle vore kunder om ikke at komme ind og lege røvere. Det har en fem-seks stykker gjort efter det seneste røveri, og det giver os altså nogle gevaldige chok og nedture. Vi ved godt, at kunderne ikke gør det for at være ubehagelige. De gør det for at være sjove, men sådan opfatter vi det altså slet ikke. Vi bliver skræmte, og det er da også sådan i dag, at alle holder ekstra øje med, hvad det er for folk, der kommer ind i butikken. Vi har fået lidt røverkuller, og vi kan i hvert fald ikke li', at kunder dukker op med fullfacestyrthjelme eller på anden måde har skjult deres ansigt, siger Anni Nielsen og Annette Hald, der håber, at de nu har oplevet deres sidste røveri, for rent faktisk holder de meget af deres arbejde.

- Men jeg er ikke længere så vild med at stå ved kassen. Jeg vil hellere fylde op, så jeg har det store overblik, indrømmer Anni Nielsen.

Røveri giver ar på sjælen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce