En ulmende brand i spagnum i en blomsterkrukke skabte forskrækkelse i etageejendom.

Nyborg: Ved godt otte-tiden nytårsdag måtte beboere i en etageejendom i Nørrevoldgade i Nyborg vækkes og forlade deres lejligheder på grund af kraftig røgudvikling i ejedommen.

Det var en af beboerne, der ifølge indsatsleder Stig Danielsen, Beredskab Fyn, der opdagede, at der var røg. Han alarmerede brandvæsenet, og inden slukningsmandskabet kom frem, begyndte han at vække de øvrige beboere.

- Da vi kom frem til stedet, var der kraftig røgudvikling, men vi kunne umiddelbart ikke konstatere, hvorfra røgen kom, siger indsatslederen.

- Vi fik alle beboere vækket og ud af huset, mens vi fortsat søgte efter, hvor røgen kom fra. Først da vi kom helt op på tagetagen, viste det sig, at det kom fra en blomsterkumme. Den var fyldt med spagnum. Nogen havde forsøgt at slukke en smøg i det. Det var altså en rigtig dum idé.

Brandfolkene fik snart slukket ulmebranden i blomsterkummen, og beboerne kunne efter kort tid vende tilbage til deres lejligheder. Ud over tilsodning og røglugt skete der ikke yderligere skade ved branden.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.