Røgfri arbejdstid i kommunen: Gælder ikke politikerne

Alt tyder på, at politikerne i byrådet vil følge de samme rygeregler, som fra den 1. august 2020 gælder for alle Nyborg Kommunes ansatte. Foto: Yilmaz Polat

Røgfri arbejdstid i kommunen: Gælder ikke politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalpolitikerne er ikke omfattet af reglerne for røgfri arbejdstid. Men de vil formentlig følge dem alligevel.

Nyborg: Der vil formentlig være noget nær ubetinget begejstring for røgfri arbejdstid i det offentlige, når økonomiudvalget i morgen siger "tommel op" til en ny rygepolitik i Nyborg Kommune.

Men samtidig vil de lokale politikere være i den noget ejendommelige situation, at de skal nogle meget indgribende og restriktive regler, som de ikke selv er omfattet af.

Den røgfri arbejdstid, som træder i kraft den 1. august 2020, gælder kun ansatte i Nyborg Kommune.

Og politikerne er ikke ansatte.

De får vederlag og tabt arbejdsfortjeneste for deres arbejde i byrådet og udvalgene.

Men lønnede ansatte er de ikke, og derfor gælder reglerne i det forslag, ledelsen og medarbejderrepræsentanterne i det centrale kommunale samarbejdsudvalg har udarbejdet, ikke i den politiske afdeling.

Alt tyder dog på, at økonomiudvalget i morgen vil sende et klart signal om, at reglerne om røgfri arbejdstid også skal gælde byrådet.

- Jeg går da bestemt ud fra, at det her også skal gælde politikerne, som byrådsmedlem og formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget, Jan Reimer Christiansen (V), siger.

Formanden for økonomiudvalget, borgmester Kenneth Muhs (V), har samtidig ladet forstå, at reglerne om røgfri arbejdstid også skal gælde de 25 medlemmer af Nyborgs byråd.

Der bliver dog under alle omstændigheder mest af alt tale om en symbolsk beslutning om at lade reglerne gælde de lokale politikere også.

For eftersom politikerne ikke er ansat i kommunen og ikke får, er det i praksis umuligt at definere deres arbejdstid.

Og nogen fyreseddel, som er den yderste konsekvens for kommunalt ansatte, der ikke respekterer reglerne om røgfri arbejdstid, riskerer de lokale politikere i sagens natur heller ikke at få.

Røgfri arbejdstid i kommunen: Gælder ikke politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce