Røgalarmpatruljen rykker ud i Nyborg

Snart kommer en røgalarm-patrulje til Nyborg. Billedet er fra Sønderborg, hvor Lene Eriksen forklarer, hvor længe røgalarmen virker, mens deltidsbrandmand Dennis Markmann klæber den op i loftet. Arkivfoto: Claus Thorsted

Røgalarmpatruljen rykker ud i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En brandmand og to frivillige fra spejdergruppe i Kongshøj går lørdag fra dør til dør i udvalgte boligområder og tilbyder at tjekke folks røgalarm.

Nyborg: RøgalarmPatruljen kommer til Nyborg lørdag 17. november kl. 10-15. Det er Beredskab Fyn, BrandBevægelsen og TrygFonden, som sender RøgalarmPatruljen på gaden for at tjekke, at borgere i Nyborg har en virksom røgalarm i deres hjem.

RøgalarmPatruljen besøger udvalgte boligområder i Nyborg Kommune.

Patruljen, der består af en brandmand og to unge hjælpere fra KFUM-spejdergruppen Kongshøj i Ørbæk, vil gå fra dør til dør og tilbyde at tjekke beboernes røgalarmer.

Har en beboer ingen røgalarm, sætter patruljen gratis en ny op.

- Særligt ældre mennesker er i risikogruppen, når det gælder brand i hjemmet, Ofte har de svært ved selv at opsætte røgalarmer og ikke mindst vedligeholde dem. Derfor har vi taget initiativ til RøgalarmPatruljen, hvor lokale spejdere tjekker røgalarmer i boligområder med mange ældre. Og mangler der en røgalarm i et hjem, så hjælper patruljen med at sætte en ny røgalarm op, hvis batteri holder i 10 år, udtaler Peter Hofman-Bang, der er overingeniør i BrandBevægelsen. /sh

Mere info
BrandBevægelsen er et samarbejde mellem private og offentlige organisationer om at reducere antallet af omkomne og kvæstede ved brande og for at mindske samfundets materielle tab ved brande.Mere om BrandBevægelsen på brandbevaegelsen.dk

Røgalarmer
Cirka 750.000 danske hjem mangler en røgalarm.Hvert år oplever 60.000 danskere brand i deres bolig

85 procent af alle dødsbrande sker i boliger, hvor der ikke er en virksom røgalarm.

80 procent af dem, der omkommer ved brand, er over 50 år.

En røgalarm kan betyde forskellen mellem liv og død. Den holder vagt døgnet rundt og reagerer på røgudvikling - også når du sover. Med en virksom røgalarm øger du sikkerheden for dig selv, din familie og dine naboer.

En røgalarm bør testes løbende. Bare tryk på testknappen. Hvis røgalarmen stadig virker, bipper den.

En røgalarm bør rengøres mindst en gang om året. Du kan enten tørre den med en fugtig klud eller støvsuge den på ydersiden.

Hvis du har en røgalarm, men bare ikke har fået sat den op, kan du bestille dobbeltklæbende tape på www.trygfonden.dk.

Du kan også øge sikkerheden for de ældre i din familie ved at sikre, at de har en virksom røgalarm i hjemmet.

Kilde: trygfonden.dk

Røgalarmpatruljen rykker ud i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce