Rød blok: Budget uspiseligt

Vibeke Ejlertsen, socialdemokratisk gruppeformand, er sammen med resten af rød blok helt uenig i det budgetudspil, som Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) vil have vedtaget. Det er fyldt med besparelser.
Foto: Roland Petersen

Rød blok: Budget uspiseligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rød blok bestående af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten mødes i dag med borgmester Kenneth Muhs for at komme med partiernes udspil til 2016-budgettet og de efterfølgende år.

Partierne er helt grundlæggende uenige med Venstre og Dansk Folkeparti i, at det er nødvendigt at gennemføre besparelser af den størrelse, som flertallet lægger op til.

S, SF og Enhedslisten er først og fremmest ikke enige i, at det er nødvendigt at gøre kommunen gældfri allerede i 2020 og fjerne dækningsafgiften inden for fem år i stedet for de 10 år, som Socialdemokraterne forslog, inden de mistede flertallet i Nyborg.

De tre partier, der går til budgetforhandlingerne sammen, ønsker at friholde børne- og ungeområdet, socialt udsatte og økologi fra sparekniven, hedder det i en fælles udtalelse.

I stedet bør områderne styrkes, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Vibeke Ejlertsen.

- Vi står helt bag investeringen i et nyt Campus. Men det er jo kun til en del af de unge. De mest udfordrede er dem, der skal sendes ud af kommunen for at tage en erhvervsuddannelse. Dem bør vi støtte - eventuelt ved at få nogle af uddannelserne til Nyborg, siger Vibeke Ejlertsen.

Hun hæfter sig ved, at der er mange og små spareposter, der sammenlagt kan forringe den kommunale service.

De tre partier fastholder også deres krav om kommunalt tilskud til opførelse af seniorbofælleskab på havnen.

- S, SF og Enhedslisten går til budgetforhandlinger i år som sidste år med den klare hensigt at holde hånd under velfærden. Nyborg Kommune har en god økonomi primært grundet de omfattende strukturforandringer og udviklingsprojekter, som blev sat i værk i sidste byrådsperiode. Der er derfor nu klare muligheder for at styrke vores velfærd og investere i mennesker, hedder det i fællesudtalelsen. (frank)

Rød blok: Budget uspiseligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce