Rockbandet AB/CD leverede en historietime ud over det sædvanlige for 300 børn og voksne.

Nyborg: Hvad er det sejeste instrument, der er opfundet indenfor rock-musikken? Luftguitaren selvfølgelig, lød det fra forsangeren i bandet AB/CD, som lørdag optrådte med en times rockshow for børn på Bastionen i Nyborg.

De mere end 300 deltagere fik rig lejlighed til at finde den indre rockguitarist frem i løbet af forestillingen, der var bygget op som en gennemgang af 100 års rockhistorie. Og ikke nok med det. De skulle også synge og klappe i takt til klassikere leveret med stort overskud og et glimt i øjet.

- Men hør nu lige her, sagde du historie. Det kan børn da slet ikke finde ud af. Prøv lige at se, hvor dumme de ser ud, drillende bassist Nils Krøyer, der sammenlignede rockens historie med krigens historie.

Det larmer helt vildt, og det er altid personen i midten, der bestemmer. Flere blandt publikum var da også udstyrret med høreværn, bare for en sikkerheds skyld.

Som afslutning på løjerne fik en gruppe børn oven i købet lov til at komme op på scenen og spille på rigtige instrumenter til "Smoke on the water". Interessen var så stor, at flere af dem måtte nøjes med at synge kor. Eller rettere at skrige ind i mikrofonen, mens forsanger Thomas Carlsen strøg rundt på scenen for at dirigere tropperne.

Selv lignede han en ældet udgave af Jesper Binzer fra Disneyland After Dark, komplet med langt hår, der var populært i 80'erne. Og publikum blev da heller ikke snydt for en version af den klassiske DAD-sang "Bad Craziness" efter en historietime, der gik rent ind.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.