Skuespiller Morten Hee Andersen, opvokset i Nyborg, er blandt de fem nominerede til en Robert i kategorien Bedste Mandlige Birolle i tv-serier.

Nyborg: Skuespiller Morten Hee Andersen, der er fra Nyborg, er af Danmarks Filmakademi nomineret til en Robert-pris.

Nomineringen er i kategorien Bedste Mandlige Birolle-tv-serie, og det er naturligvis den unge skuespillers præstation i DR's serie "Herrens veje," der har fundet nåde for priskomitéen. I serien spiller Morten Hee Andersen August, den yngste af præstebrødrene og den søn, som den dominerende præstefar Johannes - spillet af Lars Mikkelsen - holder mest af.

Morten Hee Andersen er nomineret i kategorien sammen med skuespillere som Christian Tafdrup, "Tinkas juleeventyr," Henrik Birch, "Norskov 2," Mikkel Boe Følsgaard, "Arvingerne III" og Simon Sears, "Herrens veje," sidstnævnt spiller storebroren i successerien.

Prisuddelingen foregår søndag den 4. februar på Tivoli Hotel & Congress Center.

Morten Hee Andersen prøvede som ung kræfter med skuespilfaget i Nyborgs amatørteatermiljø.

Adgangen til scenen gik via Nyborg Ungdomsskoles rockmusical og Nyborg Gymnasiums elevforestillinger.
Morten Hee Andersen er i øvrigt tirsdag aften tilbage ved sit udgangspunkt, da han gæster årets rockmusical-hold og andre af ungdomsskolens elever for at fortælle om livet som professionel skuespiller.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.