Ringe kendskab til skadestuen

Heidi Mouritsen: - Skadestuen har jo været lukket, det sidste stykke tid.
Foto: Rikke Madsen

Ringe kendskab til skadestuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SYGEHUS: Forvirring om døgnhjælp

NYBORG: – Jeg har hørt rygter om, at skadestuen er åben igen, fortæller Heidi Mouritsen, Nyborg, der før har kørt til Svendborg, når uheldet var ude.

Der er generel forvirring blandt østfynboerne om brugen af skadestuen ved Nyborg Sygehus. Det viser det rundspørge, Stiftstidende i går foretog på Nyborgs gågade for at få folk til at fortælle om deres om deres kendskab til skadestuen. – For kort tid siden var der nogen, der talte om, at skadestuen ikke var lukket alligevel, siger Bent Folmer Hansen, Nyborg.

– Senere har jeg læst, at den altså ikke er lukket. De fleste ved, hvor skadestuen ligger, men de ved ikke, at den er til fri afbenyttelse for alle tilskadekomne. Den er ikke, som en nyborgenser troede, kun for de heldige.

Rundspørget viser også, at kun få er bekendt med, at skadestuen er åben og aldrig har været lukket.

Forvirringen omfatter øjensynlig også de mere professionelle i sundhedssystemet. Jane Jensen fra Ullerslev skriver i dag i et læserbrev på side 2 om, hvordan hun i tre tilfælde er blevet sendt til Svendborg af lægevagten. Blandt andet fordi lægevagten ikke mente, at Nyborg Sygehus havde personale til at røntgenfotografere.

Døgnåbent

Skadestuen er ikke lukket. Faktisk har den lige så længe åbent, som den hele tiden har haft – 24 timer i døgnet. Forvirringen omkring skadestuen i Nyborg har betydet, at hvor der før omlægningen var cirka 550 patienter om måneden, var der efter omlægningen kun 50. De reelle tal viser, at der hvert år er cirka 800 patienter, der bliver kørt på en anden skadestue end den i Nyborg. Andre er blevet behandlet af lægevagten eller har ikke haft brug andet end et plaster eller en hovedpinepille.

Grunden til omlægningen i 1997 af skadestuen i Nyborg til en såkaldt visiteret skadestue var at mindske det antal af patienter med små skader, der unødigt mødte op. Det kunne man undgå ved at gøre egen læge eller lægevagten til mellemmand.

Da det fra sygehusets side ikke blev forklaret præcist, hvad det betød, blev det alment kendt, at skadestuen i Nyborg ikke var for alle og enhver tilskadekommen, og i dag tror mange altså, at den er helt lukket.
Bent F. Hansen: - Jeg har for nylig læst, at skadestuen ikke er lukket.
Bent F. Hansen: - Jeg har for nylig læst, at skadestuen ikke er lukket.

Ringe kendskab til skadestuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce