Nyborg: Cirka 500 personer har lagt billet ind på en af de 20-25 faste stillinger på det nye asylcenter i Nyborg. Og det er noget nær rekord, vurderer centerleder Ulrik Pihl, der ikke overraskende er godt tilfreds med den store interesse.

Selv peger han på to faktorer, som har været afgørende for det store ansøgerfelt.

- Dels har der været en stor opmærksomhed omkring asylcentret, ikke mindst fra pressens side. Men det handler også om den geografiske placering. Nyborg ligger som en smørklat midt i landet, forklarer Ulrik Pihl, der selv sidder med ved bordet, når der fredag i denne uge er indkaldt til samtaler om stillingen som ny afdelingsleder i Nyborg.

Cirka 30 personer har søgt denne stilling, deriblandt mange lokale.

I det hele taget udgør er der en del lokale ansøgere til stillingerne på centret, der ud over en afdelingsleder, en kontoransat og en socialrådgiver omfatter sundhedplejersker og sygeplejersker.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle

Asyl­området runder 300 mio.

29
God forretning: Asylcentre skaber arbejdspladser

God forretning: Asylcentre skaber arbejdspladser