Revser vil Nyborg det bedste

Ved det femte færgeleje på Nyborg Havn vil Folkepartiet Nyborg bygge et nye demens- og plejecenter. Jens Hald, spidskandidat for listen, har selv haft sygdommen inde på livet, da hans hustru er ramt af både demens og Parkinsons syge. Foto: Vibeke Volder

Revser vil Nyborg det bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkepartiet Nyborgs spidskandidat, Jens Hald, er ikke bange for at gøre opmærksom på de muligheder, han som udefrakommende kan se, at Nyborg Kommune går glip af. Nu vil han i byrådet for ruske op i politikerne og tiltrække de virksomheder, som skal redde kommunen.

Nyborg: Jens Hald er ikke politiker. Det begynder han med at slå fast, da han skal interviewes om sit kandidatur for Folkepartiet Nyborg til kommunalvalget 2017.

- Hvis jeg er politiker, er jeg nok Danmarks ringeste, for jeg tænker ikke taktisk, men siger lige præcis, hvad jeg mener, der er rigtigt, uden hensyn til om folk kan lide det eller ej, siger Jens Hald, der i en alder af 74 debuterer som politiker.

Han har en fortid som lokalformand for Dansk Folkeparti, som endte, da han overtrådte en usynlig grænse i partiet med et Facebook-opslag. Det betød, at han brød med Dansk Folkeparti, men ikke at der blev stille om ham. Talrige indlæg i lokaldebatten har ført til, at han nu stiller op for lokallisten Folkepartiet Nyborg, som han har oprettet med ejendomsmægler Palle Reimer.

- Mit problem er, at jeg ikke er fra Nyborg. Jeg har ikke nogen skolekammerater, ingen børnehavevenner eller sportskammerater, det netværk, man normalt har som indfødt, har jeg ikke, siger Jens Hald, som derfor ikke tilskriver sig selv store chancer.

Men det, der er hans akilleshæl, ser han også som en styrke.

- Netop fordi jeg er nyankommen, ser jeg byen på en anden måde end dem, der bor her. De har vænnet sig til det gode og det onde, og jeg synes, at Nyborg har jo stort set alt: God beliggenhed, infrastruktur, motorvej, jernbane, dybvandshavn, hav og skov. Det gør man alt for lidt ved, siger Jens Hald, der ikke er bange for at revse sine medborgere, ikke mindst politikerne.

- Nogle gange tager jeg hele byrådet - og det er nok derfor, de ikke kan lide mig - og spørger dem: "Hvad har du lavet de sidste fire år?" Så meget, siger Jens Hald og fører spidsen af højre hånds pege- og tommelfinger sammen til et nul.

Jens Hald giver sin opvækst i Jylland æren for, at han kan se fejlene ved det kommunale styre på Østfyn.

- Jeg kommer ovre fra Vestjylland, hvor man arbejder mere for føden, end man gør på Fyn; det giver også en anden mentalitet, siger Jens Hald, der vil have politikerne til at udnytte mulighederne bedre.

- Der mangler en overordnet masterplan for denne by. Det seneste eksempel er Lynfrost-grunden: Alle kigger på Lynfrosten med skyklapper for øjnene, og for et års tid siden var det slottet, og lige om lidt er det Strandvænget. Der er slet ikke overblik over, hvordan infrastrukturen hænger sammen. Jeg betragter Danmark som et stort produktionsapparat, og derfor nytter det ikke noget, at man nedlægger mindre landsbysamfund med skoler, for så mister man noget potentiale. Så det kæmper jeg meget for, siger Jens Hald.

Folkepartiet Nyborg går blandt andet til valg på et nyt kulturhus på havnen, ligesom de vil lave en kaj, der kan tage imod krydstogtsskibe, men at gøre Nyborg attraktiv for virksomheder er krumtappen i partiets politik.

- Hvis der ingen virksomheder er, er der ikke noget at komme efter. Vores økonomiske flow må ikke tørre ud, for så har vi ikke råd til noget som helst. Hvis man får skatteindtægter nok, er det altså meget nemmere; man får virkelig råd til velfærd, siger Jens Hald, hvis hustru er ramt af demens og Parkinsons syge, hvorfor et nyt demens- og plejecenter på Nyborg Havn også ligger ham meget på sinde.

- Det skal ikke være nogen ghetto; der skal opføres kollegier og almindelige boliger, så man har en blanding, og det ikke bare er gamle folk, der går med rollatorer. Så er der også plads til andre ting som små caféer, og man får et lille selvkørende samfund, som ikke er dødens forgård, siger Jens Hald, som også vil arbejde for en mere fleksibel ældrepleje.

Den kontante stil har ikke skaffet Jens Hald mange venner, men han frygter ikke, at det får negative konsekvenser for hans evne til at føre politik, hvis han bliver valgt ind.

- Hvis vi kommer ind, bliver det som at køre igennem en hønsegård med 100 km/t, det kan jeg sige dig. Der skal virkelig ske noget. Nogle siger, at hvis vi kommer ind, bliver vi bare isoleret. Det kan godt være, men de får fandeme ikke lov til at putte med tallene, det bliver råbt ud i megafonen. Så de kan selv vælge, lover Jens Hald.

Revser vil Nyborg det bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce