315 elever i Nyborg Kommune er i december med i Omvendt Julekalender. Den handler om at give i stedet for at få.

Nyborg: For mange børn handler julen nok mest om, hvad der venter i pakkekalenderen, hvad man ønsker sig mest til jul, og hvad man mon får af sin nisseven i skolen. Men i årets december dropper 315 skolebørn i Nyborg Kommune gaveræset og bliver mindet om, at julen ikke kun handler om at få, men også om at give.

Det sker med Omvendt Julekalender, som er SOS Børnebyernes julekalender til skolebørn. Her åbner de medvirkende elever sammen med deres lærer en videolåge hver dag og ser en film med børn, der bor i et fattigt land. I Nyborg Kommune er der blandt andet elever fra 4kløverskolen, der vender julen på hovedet.

I år bliver over 50.000 skoleelever landet over klogere på, hvordan børn i blandt andet Colombia, Vietnam og på Balkan lever. 

- De danske skolebørn har virkelig taget kalenderen til sig. Sidste år var 35.000 med, men i år er der godt 16.000 flere elever, der er med i Omvendt Julekalender. Børn har generelt en veludviklet retfærdighedssans, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

I fjor var det kun 20 elever i Nyborg Kommune, der medvirkede. I år er tallet altså steget til 315 elever. /EXP