Regnvand fra Juelsberg skaber sø i Skovparken


Regnvand fra Juelsberg skaber sø i Skovparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REGN: Have i Egernvænget oversvømmet. Huset kan have taget skade

NYBORG: De store mængder regn, der er væltet ned fra himlen i december og januar, har skabt problemer for nogle beboere i Egernvænget i Skovparken.

For selv om der er dræn under det grønne område i bunden af vænget ud mod godset Juelsbergs Marker, har det ikke kunne afvande området. Derfor er Skovparken blevet beriget med en lille sø midt på den store græsplæne.

Det er ikke så slemt. Det er det til gengæld, at søen har bredt sig til en stor del af haven i Egernvænget 152, hvor familien Gertz bor. Haven er omdannet til et lille vandland, og det kan i sidste ende betyde skader på husets fundament og vegetation.

Derfor er entreprenørfirmaet Mogens Pedersen, Nyborg, koblet på sagen, og i mere end en uge har en lille pumpe været travlt beskæftiget med at pumpe vand væk fra søen på boldbanen i bunden af Egernvænget.

Men det er ikke nogen let opgave. Den tager tid. Ikke fordi søen i vænget i Skovparken er specielt stor eller dyb. Årsagen er, at der hele tiden løber regnvand til den lille sø fra godset Juelsbergs tilstødende marker.

- Det er korrekt. På de store marker lige bag det grønne område er der dannet en regnvandssø på størrelse med Nyborg Havn, fortæller ingeniør Benny Berg Hansen fra Mogens Pedersen. Den fodre den lille sø i Egernvænget med vand lige så hurtigt, som pumpen pumper vand væk. Så der kan gå flere uger, før søen er væk, og der kan graves en afskærmende drænledning ned, så nye oversvømmelser undgås.

Efter Benny Berg Hansens opfattelse er det ikke fordi drænledningerne under det grønne område er brudt sammen, at der pludselig er dannet en sø.

- Det kan da godt være, at rødderne fra et enkelt træ er gået til angreb på et drænrør, men de kikkertundersøgelser, vi har foretaget viser, at rørene er i fin form. Så det er det ekstraordinært store mængder regnvand, der er skyld i miseren. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om.

Karina Gertz, der bor i Egernvænget 152, frygter, at vandet i haven, der en overgang stod helt op til husets terrasse, kan forårsage ødelæggelser. Derfor har hendes mand Ulrik Gertz kontaktet grundejerforeningens bestyrelse. Det har bevirket, at der, når vandet er pumpet væk, graves en ekstra drænledning ned, så nye oversvømmelser forhåbentlig kan undgås.

Regnvand fra Juelsberg skaber sø i Skovparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce