Regnbuens afløser får 75.000 kroner

Produktionsselskabet Damby & Wahlers opsætning af "End of the Rainbow" på Bastionen leverede røde tal i regnskabet og kun få røde lygter til de 14. forestillinger. Kultur- og Fritidsudvalget drosler ned på tilskud til arrangørerne, som har plan om at opføre forestillingen Company til efteråret. Arkivfoto: Sugi Thiru

Regnbuens afløser får 75.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Produktionsselskabet Damby & Wahlers får tilskud på 75.000 kommunale kroner til opsætning af forestillingen "Company" i efteråret. Det er mindre end en fjerdedel af de 350.000 kroner, som Nyborg Kommune slap til den første forestilling "End of the Rainbow".

Nyborg: 2000 gæster så ifølge produktionsselskabet Damby & Wahlers forestillingen "End of the Rainbow" på Bastionen i marts.

Men selv om de i alt 14 forestillinger med Betty Glosted og Keld Heick på scenen fik gode anmeldelser, så lå guldet ikke for enden af regnbuen. Kun få gange kunne folkene bag hænge de røde lygter ud.

Nyborg Kommune slap 350.000 kroner til forestillingen om Judy Garlands liv og levned. 200.000 kroner i direkte tilskud plus en underskudsgaranti på 150.000 kroner, som også kom til udbetaling.

Damby & Wahlers har lagt det noget turbulente forløb bag sig, hvor Betty Glosted først var dømt ude og senere inde igen. Nu arbejder parret hen imod efterårets satsning, forestillingen "Company".

Her opererer arrangørerne med et budget på 2,1 mio. kroner, som indeholder udgifter til blandt andet honorarer til skuespillere og leje af Bastionen.

Indtægter fra billetsalg er anslået til 1,1 mio. kroner, som skal spædes op med tilskud fra fonde samt offentlige midler - blandt andet et tilskud fra Nyborg Kommune på 150.000 kroner - for at regnestykket balancerer. En underskudsgaranti har parret ikke søgt om i denne omgang.

- Jeg kan sige, at det havde de heller ikke fået, hvis de havde søgt. Men vi vil gerne understøtte initiativet med halvdelen, altså 75.000 kroner, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard (V) og uddyber:

- Der er tale om et kæmpe setup og en stor satsning, hvor blandt andet Anette Heick er med. Samtidig er forestillingen med til at sætte Nyborg på landkortet.

To forestillinger om året

Damby & Wahlers skriver i deres ansøgning til kommunen, at hverken scene eller produktionsselskab etableres hos det brede publikum med en enkelt vellykket forestilling og refererer til "End of the Rainbow."

- Hvis målsætningen om to professionelle produktioner om året skal lykkes, kræver det tålmodighed og fortsat opbakning fra dem, der støtter projektet - derfor denne ansøgning til Nyborg Kommune, lyder det i ansøgningen.

Til forskel fra den første forestilling, der kostede kommunen 350.000 kroner, så er det kommunale engagement denne gang på under en fjerdedel, nemlig 75.000 kroner. Midler, som hentes på Kulturkontoen, hvor der henstår omkring en kvart million kroner.

Forestillingen Company skal efter planen rulle hen over Bastionens scene i september og oktober.

Regnbuens afløser får 75.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce