Redegørelse: Intet grundlag for at mistænke rektor

Nyborg Kommune erkender nu, at der intet grundlag var for at kaste mistanke på rektor Henrik Vestergaard Stokholm. Foto: Michael Bager

Redegørelse: Intet grundlag for at mistænke rektor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Kommune erkender at have begået to fejl i sagen, hvor prisbelønnet rektor på Nyborg Gymnasium blev indberettet til Skat.

Nyborg: Der var intet grundlag for at mistænke rektor Henrik Vestergaard Stokholm for forsøg på skatteunddragelse.

Og der er i øvrigt ingen, der skal indberettes til Skat alene på grundlag af en avisartikel.

Det slår Nyborg Kommune fast i en redegørelse for sagen, hvor Nyborg Gymnasiums rektor, Henrik Vestergaard Stokholm, blev indberettet til Skat af en særlig kontrolgruppe, der skal afsløre socialt bedrageri.

Fyens Stiftstidende kan i dag fortælle historien om en helt ubegrundet indberetning til Skat, der bragte Henrik Vestergaard Stokholm under mistanke for at ville snyde med skattebetalingen af en hæderspris på 100.000 kroner.

Han fik prisen for sin humanitære kamp for to somaliske pigers fortsatte skolegang på Nyborg Gymnasium.

Umiddelbart efter, at Fyens Stiftstidende i december kunne fortælle nyheden om hædersprisen, sendte en medarbejder i Nyborg Kommunes kontrolgruppe et avisklip om hædersprisen af sted til Skat.

Og siden har Henrik Vestergaard Stokholm forgæves forsøgt at få en begrundet forklaring på den usædvanlige indberetning.

Han betragter, som han i dag siger til Fyens Stiftstidende, derfor indberetningen som chikane.

"En fejlvurdering"

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) og formanden for den socialdemokratiske gruppe i Nyborgs byråd, Sonja Marie Jensen, bad torsdag om at få en redegørelse for sagen. Og den foreligger nu.

I redegørelsen, der er sendt til de lokale politikere, erkender forvaltningen, at der aldrig burde have været sendt en indberetning af Henrik Vestergaard Stokholm af sted til Skat:

"Der er tale om en fejlvurdering fra den pågældende medarbejders side, og den rette fremgangsmåde i kontrolgruppens arbejde er, til enhver tid, at indberette sager, hvor der foreligger en begrundet mistanke om socialt bedrageri. Det er ikke tilfældet i ovenstående sag, da ingen ud fra en avisartikel kan antage eller mistænke borgere for at ville unddrage sig Skat".

Henrik Vestergaard Stokholm havde fredag formiddag ikke mulighed for at kommentere redegørelsen fra Nyborg Kommune.

Redegørelse: Intet grundlag for at mistænke rektor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce