Puklen af sygedagpengesager skal væk


Puklen af sygedagpengesager skal væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobcentret får besøg af en ekstern konsulent, der skal tage sig af sygedagpengesagerne.

NYBORG: Antallet af langtidssygemeldte er i forhold til den lave arbejdsløshed steget de seneste år både på landsplan, men også i Nyborg.

Jobcentret på Ringvejen har derfor fået oparbejdet en større bunke af langvarige sygedagpengesager, som helst ikke må ligge og samle støv.

- Ledigheden er så langt nede i øjeblikket, at der er nogen, som ikke kan stå for arbejdspresset. Tempoet på arbejdsmarkedet er meget højt i dag, og så er der altså en del af de ledige, som er kommet i arbejde, der kommer tilbage igen som sygemeldte, lyder forklaringen fra Pia Gertsen, der er leder i Jobcentret.

Hjælp udefra

Men nu skal der gøres noget ved puklen af langvarige sygemeldinger. Det blev fastslået på et møde i Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget forleden.

- I blandt andet Haderslev har de jo fundet de vises sten. Og vi har kigget på, hvad det er, de kan, som vi måske ikke umiddelbart kan, siger Ulrik Nielsen (K), der er formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget.

- Men de har altså taget nogle af deres folk ud af det daglige arbejde, der så kun tager sig af sygedagpengesager. Det har vi ikke mulighed for. Men vi kan hente nogen udefra til at arbejde puklen af.

- Derfor har udvalget indstillet , at der skal sættes penge af til en ekstern konsulent, der udelukkende skal tage sig af bunken med langvarige sygedagpenge sager.

Jo før, desto bedre

For jo hurtigere sagerne bliver behandlet, desto større er mulighederne for, at den sygemeldte kommer ud af dagpengesystemet.

- Tiden er den vigtigste faktor, hvis man med succes skal hjælpe folk i arbejde efter sygdom, forklarer Ulrik Nielsen.

Og det er Pia Gertsen fra Jobcentret enig med ham i.

Hun regner derfor med at begynde indsatsen på sygedagpengeområdet hurtigst muligt efter sommerferien.

Den eksterne konsulent skal i første omgang tage sig af 30 sygedagpengesager. Men i følge Ulrik Nielsen kan det sagtens være, at man henter konsulenten ind igen, når der atter opstår en pukkel - set i lyset af, at den tidsmæssige faktor er et vigtigt succeskriterie for at få folk tilbage i arbejde.

Puklen af sygedagpengesager skal væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce