Psykologhjælp på vej til unge

Byrådsmedlem Sonja Marie Jensen var mandag med til at virkeliggøre det forslag, hun oprindelig var med til stille, om psykologhjælp til de unge i Nyborg Kommune. Det skete på Familie- og Socialudvalgets møde, hvor et enigt udvalg satte 400.000 kroner af til at ansætte en psykolog, som unge kan opsøge anonymy og uden beregning. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Psykologhjælp på vej til unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne har nu endeligt vedtaget at sikre unge mennesker i kommunen hurtig og gratis adgang til psykologbistand. Psykolog ansættes 1. april, og nye tal viser, at behovet er der.

Nyborg: Er man ung i Nyborg Kommune og har svært ved at håndtere livet, bliver det om kort tid nemmere at få hjælp fra kommunen.

Et enigt Social- og Familieudvalg i Nyborg Kommune vedtog mandag, at kommunens unge skal sikres nem adgang til en psykolog og satte 400.000 kroner af til at ansætte en psykolog, der skal stå for tilbuddet.

Der er tale om udmøntningen af en aftale indgået af et enigt byråd i forbindelse med Nyborg Kommunes budget for 2018, og nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser ifølge dagbladet Politiken, at der er brug for hjælpen. På 10 år er antallet af børn og unge, der rammes af angst eller depression, steget fra 2354 til 7189.

Psykologhjælpen skal være med til at sikre, at vi får gode, stærke og robuste unge mennesker, der kommer igennem deres uddannelse, og selv om de måske snubler lidt på vejen, skal vi sikre, at de ikke vælter.
Sonja Marie Jensen (S), byrådsmedlem i Nyborg Kommune
Psykisk sårbarhed
Ifølge Sind Ungdom er mentale helbredsproblemer årsagen til op mod 60 procent af frafaldet på ungdomsuddannelser.Fra 2007-2011 steg antallet af studerende med behov for ekstra hjælp på grund af psykiske lidelser og udviklingsforstyrrelser med 315 procent.Nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at antallet af børn og unge, der blev diagnosticeret med stress og angst på 10 år er tredoblet.Sind Ungdom er en foreningen, der blandt andet arbejder for at Guide og støtte psykisk sårbare unge samt nedbryde fordomme og tabuer om psykisk sårbarhed blandt unge.

Anonymt

- Det gode ved tilbuddet er for det første, at det er anonymt; det vil sige, at man kan komme ind, uden at man skal skrives op alle mulige steder, og for det andet, at vi kommer til at lave det i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne i Nyborg Kommune. Det betyder, at psykologen vil være til stede, hvor de unge er, hvilket vil være en kæmpe fordel for at gøre tilbuddet endnu stærkere end mange andre steder i landet, siger Sonja Marie Jensen (S), der er medlem af Social- og Familieudvalget og oprindeligt var med til at fremsætte forslaget i byrådet.

En undersøgelse af de unges fysiske og psykiske sundhed, som Nyborg Kommune fik udarbejdet sidste år, viste, at en del unge har problemer med blandt andet stress og ensomhed, og selv om tendensen ikke afviger fra landsgennemsnittet, ser Sonja Marie et behov for tilbuddet. Ud over undersøgelsen af de unges tilstand bygger hun det også på erfaringer fra sit eget og venners liv. Og selv om de unge har behov for hjælp, er der forhold, der afholder dem fra at opsøge hjælpen.

Pressede unge

- Vi har efterhånden fået indrettet et system, der gør, at rigtig mange unge mennesker føler sig pressede i deres hverdag, og i dag er en psykolog utrolig dyr at gå til, og den barriere stopper rigtig mange. Så kommer de måske først, når det er rigtig slemt, og de er droppet ud af deres uddannelse, siger Sonja Marie Jensen.

Hun medgiver, at samtaler med en psykolog kun er symptombehandling, men tilbuddet er tænkt som en tidlig indsat, før tingene i går galt for de unge.

- Jeg ser det som et forebyggende tiltag, vi laver for at passe på vores unge mennesker. Men der er nogle af de her mekanismer, som vi ikke kan styre som kommune, for eksempel det præstationspres, der er på vores ungdomsuddannelser og karakterkravene for at komme ind på uddannelserne. Det kan vi ikke ændre på, men vi kan sørge for at hjælpe de unge til den bedste vej til uddannelse og arbejde, siger Sonja Marie Jensen.

- Det her skal være med til at sikre, at vi får gode, stærke og robuste unge mennesker, der kommer igennem deres uddannelse, og selv om de måske snubler lidt på vejen, skal vi sikre, at de ikke vælter, siger Sonja Marie Jensen.

Psykologhjælp på vej til unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce