Psykolog som lappeløsning


Psykolog som lappeløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STATSFÆNGSEL: Betjentes forhold lige så kaotiske som før oprør, klager tillidsmand
NYBORG: Under februars fangeoprør blev der råbt højt om de urimelige arbejdsforhold, som fængselsbetjentene på Statsfængslet i Nyborg må finde sig i. Det drejede sig om enorme overarbejdsbyrder på grund af personalemangel, trusler og ikke mindst stress.

Siden er der kun blevet gjort meget lidt for at rette op på forholdene, klager fællestillidsmand for fængselsbetjentene på Statsfængslet i Nyborg, H.C. Hansen nu.

Det vil sige - for to måneder siden ansatte fængslet psykolog Jan Johansen, som fik til opgave at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. Men H.C. Hansen mener ikke, det har løst de grundlæggende problemer.

- Jeg vil betegne ansættelsen af psykologen som et positivt signal fra ledelsens side. Men han kan ikke stille meget op, når der ikke samtidig bliver gjort noget for at forebygge stress og løse de bagvedliggende problemer, siger H.C. Hansen.

Stadig barske forhold

Statsfængslet i Nyborg har stadig et sygefravær som ligger på omkring 14 procent. Det er normalt, at medarbejderne bliver kørt helt ned af overarbejde og stress, og førtidspensionsalderen ligger på 44 år.

- Man kan aldrig holde fri og koble fra, for vi bliver ringet op i tide og utide derhjemme med krav om at tage ekstravagter, siger H.C. Hansen.

Han opfatter stadig arbejdsmiljøet som yderst kritisk og efterlyser politisk vilje til at løse problemet.

- Folk arbejder sig ihjel. Der kommer flere og flere indsatte i fængslerne, uden at personalet følger med. Det er ret logisk, at vi ikke kan følge med. Det tager trods alt tre år at uddanne en betjent.

Når det er sagt, så er H.C. Hansen dog fuld af ros over for psykologens arbejde.

- De fleste ansatte har hurtigt fået bearbejdet chokket oven på fangeoprøret og er kommet videre. Det er en meget positiv effekt af, at hjælpen har været lige ved hånden.

- Men i det lange løb er det en umulig kamp for ham at få styr på personalesituationen, siger han.

Pårørende på besøg

Som det kører nu, står psykolog Jan Johansen til rådighed for fængslets personale to dage om ugen. Han tager sig både af enkelte ansatte, som har behov for at få drøftet spørgsmål som angst og stress, og gennemfører supervision med større personalegrupper.

Som noget særligt har han også taget initiativ til særlige familieaftener, hvor pårørende er blevet inviteret inden for murene til rundvisning og foredrag.

Det har der ifølge Kiwin Vase, som er med i Statsfængslets kriseberedskab, været et stort behov for.

- Man glemmer let, at den angst og stress, der er, også følger med hjem. Derfor har det virket beroligende for mange familier at have set det hele indefra og få mulighed for at snakke med andre om deres oplevelser, siger han.

Psykolog som lappeløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce