Protest mod ny ledelsesstil: Balladen breder sig i S-lejr

Sonja Marie Jensen (S) har i den grad fået noget at tænke over, efter at flere navngivne partifæller åbent kritiserer hendes ledelsesstil. Arkivfoto: Vibeke Volder

Protest mod ny ledelsesstil: Balladen breder sig i S-lejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Den socialdemokratiske lokalbestyrelse i Nyborg er med ét smæk blevet mere end halveret, efter at fem medlemmer har valgt at trække sig. Det sker i protest mod den nye ledelsesstil i byrådsgruppen.
  • Kritikken bakkes op af den tidligere gruppeformand.

Nyborg: Der blev talt med endog meget store bogstaver, da den socialdemokratiske gruppe for to uger siden var samlet for at fordele posterne på ny, efter at Sonja Marie Jensen var blevet valgt som ny spidskandidat.

Og det er efter alt at dømme tonen på dette møde, som nu har fået fem medlemmer af lokalbestyrelsen til at trække sig i protest.

I en fælles pressemeddelelse underskrevet af Anne Michelsen, Ann-Christina Jensen, Merete Østergaard Bang, Leif Kjær Christensen og Dan Michelsen, skriver de blandt andet:

"Vi er en flok fra partibestyrelsen med hver vores holdning til kandidaterne, der har valgt at træde ud, og det har ikke været en nem beslutning. Vi kan ikke se os selv i den ledelsesstil og kultur, der præger den nye gruppeledelse. Vi oplever desværre en ledelsesstil, vi har set før, og ikke vil lægge navn til. Vi er bekymrede for den ledelsesstil vil føre til folk skifter eller helt forlader partiet.

Samtidig kan man undre sig over, hvordan medlemmer af bestyrelsen kan trække sig på baggrund af noget, der er blevet sagt på et lukket gruppemøde. Ingen af dem var til stede på mødet.
Per Jespersen (S)
Sådan fordelte S posterne
På det konstituerende møde i Socialdemokratiske byrådsgruppe den 7. juni tog den nyudpegede spidskandidat, Sonja Marie Jensen, posten som gruppeformand. Hun overtog desuden Vibeke Ejlertsens pladser i Økonomiudvalget og Beskæftigelsesudvalget.

Man blev også blevet enige om at foretage en række rokeringer. Poul Erik Knudsen og Sonja Marie Jensen byttede således pladser i Kultur- og Fritidsudvalget og Ældreudvalget, mens Vibeke Ejlertsen overtager Frits Christensens plads i Teknik- og Miljøudvalget samt Jesper Nielsens plads i Erhvervs- og Udviklingsudvalget.

Hektisk aktivitet

Ingen af de afgående bestyrelsesmedlemmer, som Fyens Stiftstidende har været i kontakt med, har ønsket at kommentere yderligere på sagen.

Ifølge Anne Michelsen henholder de fem "afhoppere" sig i stedet til pressemeddelelsen, som naturligt nok har skabt hektisk aktivitet på de indre linjer.

Torsdag formiddag nøjedes partiets nyvalgte lokalformand, Nikolaj Hamdrup, blot med at konstatere, at det ikke ser nemt ud, og at medlemmerne vil blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling. Derudover kunne han oplyse, at han var blevet orienteret om udtrædelserne i løbet af de seneste par dage.

Det samme er sagens hovedperson, Sonja Marie Jensen, men begrundelserne har været nogle helt andre:

- Som jeg har fået det fortalt, drejer det sig om personlige forhold. Derfor overrasker det mig meget, at man melder ud på den måde, siger hun og tilføjer, at hun vil bruge den næste tid på at dykke ned i, hvad kritikken reelt dækker over.

I mellemtiden har uroen har bredt sig langt ind i byrådsgruppen. Tidligere gruppeformand og borgmesterkandidat Vibeke Ejlertsen lægger således ikke skjul på, at hun føler sig talt ned til af sin afløser og i det hele taget deler opfattelsen af en ledelsesstil, der deler frem for at samle.

Tryk bag holdningerne

Andre, som for eksempel byrådsmedlem Jesper Nielsen, beskriver mødet som turbulent. Tidligere gruppeformand Per Jespersen kan derimod ikke genkende billedet af, at der blev råbt og skreget endsige grædt på gruppemødet forleden.

- Det er altid sådan, at når der skal ske forandringer, så skal der tages noget fra nogen for at give noget til andre. Der foregår som regel en argumentation frem og tilbage, og i den forbindelse er det vigtigt at få sat tryk bag sine holdninger. Det er jeg også vant til fra møder i fagbevægelsen, fortæller han.

- Samtidig kan man undre sig over, hvordan medlemmer af bestyrelsen kan trække sig på baggrund af noget, der er blevet sagt på et lukket gruppemøde. Ingen af dem var til stede på mødet. Derfor er det mig ubegribeligt, hvordan de kan kritisere ledelsesstilen, siger Per Jespersen.

- Enten er det, fordi man ikke respekterer, at det, der bliver sagt på mødet, skal blive i lokalet. Eller også handler det om, at de ikke har fået den borgmesterkandidat, de gerne ville have.

- Med den indstilling de lægger for dagen, er det måske meget godt, at vi i stedet får valgt nogen ind, der er mere på linje med vores nye spidskandidat. Så jeg ser det ikke som noget stort tab, bemærker han.

Protest mod ny ledelsesstil: Balladen breder sig i S-lejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce