En jazz-aften fredag markerer de frivilliges arbejde med at indrette caféen i Nyborgs kulturhus. Bliver aftenen en publikumssucces, er det tanken at gentage arrangementet.

Nyborg: Bastionen er klar til at præsentere den tidligere teaterkro i det, der engang var Borgerforeningens Hus, nu Nyborgs kulturhus, i renoveret stand og caféstil.

Det sker med et jazzarrangement på fredag 12. januar, hvor fire musikere fra det fynske jazzmiljø - Rasmus Fribo, saxofon, Mads Klindt Poulsen, klaver, Søren Lund, bas, og Poul Amaliel, trommer - agerer husorkester ved en uformel indvielse af det nyrenoverede café-område.

Orkesteret spiller en time, hvorefter scenen er åben for alle med lyst til improvisationer, spontane jams eller standards fra den røde jazzbog, fremgår det af meddelelsen fra Bastionen, hvor det også hedder, at bliver arrangementet en succes, vil det blive gentaget

Den gamle kro blev allerede under ombygningen sidste år udstyret med bar og siddemiljø. Bastionens frivillige har samtidig knoklet med blandt andet nypolstring af gamle teaterstole, bygget borde af gammelt sildebensparketgulv, som blev til overs fra ombygningen, og de frivillige har også bidraget til indretningen.

Området bliver til daglig flittigt brugt til foreningsmøder, bankospil, pauseophold under forestillinger, kreativt værksted og syng-med-arrangementer.

Jazz-aftenen koster 50 kroner i entré, og i prisen er inkluderet en drikkevare. Dørene åbnes klokken 19, jazzen spiller fra klokken 20.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.