Pris for terrorsikring af torv: Tre millioner kroner

Torvet, hvor der ofte er mange mennesker samlet - her til TV2 Charlies "Rockshow" - skal sikres mod terror. Foto: Mogens Rasmussen

Pris for terrorsikring af torv: Tre millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planer om at benytte det "nye" torv ved rådhuset i Nyborg til arrangementer, hvor mange mennesker samles, kræver investering i sikkerhed.

Nyborg: Når byens borgere i fremtiden samles til store arrangementer på Torvet i Nyborg, følger der en ekstraregning på tre millioner kroner for terrorsikring med.

Torvet er en del af projektet, der skal genskabe historien om Nyborg Slot og gøre det til en national turistattraktion.

Det er også tanken at benytte det "nye" torv til events og arrangementer med tusinder af mennesker.

Og hvor mange mennesker er samlet, følger risikoen for terrorangreb - og en pligt for kommunen til at sikre pladsen - med.

- Det er et krav fra myndighederne, at arrangementer, hvor der er samlet et stort antal mennesker, er sikret mod terror, forklarer vicekommunaldirektør og teknik- og miljøchef i Nyborg Kommune, Søren Møllegaard.

Skal hindre angreb

Der er ingen specifikke krav til terrorsikringen af arrangementer og pladser, hvor mange mennesker er samlet.

Men i PET's (Politiets Efterretningstjeneste) vejledninger er det understreget, at terrorsikringens primære formål er at forhindre angreb på menneskemængden med køretøjer.

Og det tager Nyborg Kommune nu konsekvensen af.

Terrorsikringen af Torvet er således skrevet ind i udkastet til en handleplan for den fremtidige indretning af den gamle bykerne.

Og her er der valgt en tre millioner kroner dyr løsning med automatiserede pullerter, der kan køres op og ned i belægningen.

- De kan også benyttes, når vi har brug for at spærre Torvet for biltrafik, så det er en god og praktisk løsning, fastslår Søren Møllegaard.

Det "nye" torv i Nyborg ventes at stå klar i 2020.

Pris for terrorsikring af torv: Tre millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce