Præstegården i Flødstrup: Kan det være rigtigt...


Præstegården i Flødstrup: Kan det være rigtigt...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til provst Lone Wellner
Undertegnede Hans Lysebjerg, Flødstrup, henvender sig på vegne af mange borgere her i Flødstrup, hvor jeg har boet i snart 80 år og drevet forretning i 40 år i Ullerslev Kommune.

Kan det være rigtigt, at man kan sælge en gammel præstegård inden alle formalia er i orden med en ny præstebolig? Der skal ny lokalplan og mange andre godkendelser til, det kan tage op til flere år. Man kan nemt få den opfattelse, at i dette tilfælde kan prisen være steget meget, og når så pengene ikke passer, så er det kun ekstrabevillinger, der kan redde en ny præstebolig. Det ligner en meget brugt politisk måde at gennemføre et projekt. Det er der mange, der gerne vil have svar på.

En anden ting er, at jeg har spillet badminton i Ullerslev i 16 år, det er for 90% vedkommende Ullerslevborgere, og når vi taler om præstegården, så siger de, at de mener, den skal ligge i Flødstrup. Mange siger at de overvejer at melde sig ud af folkekirken, fordi de mener, at der bliver brugt alt for mange penge på Dalgård, der går rygter om at man laver om hele tiden, og det koster mange penge.

Jeg kommer meget på Egevang til mange arrangementer, bl.a. for at vise billeder og fortælle om vores mange rejser. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når de fortæller, hvor de mener, præstegården skal ligge. De kan bruge nogle kraftudtryk, der ikke skal med her.

Vi har nogle venner i Bovense, der har venner i Ullerslev, og de påstår, at det koster 5 millioner om året at drive Flødstrup præstegård. Nu har jeg fået at vide, hvem der sætter disse rygter i gang, men det overlader jeg til provsten selv at gætte.

Jeg mener så stor en beslutning som at sælge en præstegård burde tages ved en afstemning i de to menigheder.

Jeg mener at vide, at du er enig med mig i at præstegården i Flødstrup er attraktiv for en ny præst. Jeg er enig med min søster, når hun siger: Det er synd, at den nye præst skal spærres inde midt i Ullerslev, uden udsigt til marker, fuglesang og rådyr i haven, for ikke at tale om privatlivets fred.

Hans Lysebjerg oplyser, at der planlægges et beboermøde om Flødstrup Præstegård efter påske. Mere om tid og sted senere.

Præstegården i Flødstrup: Kan det være rigtigt...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce