Poul Reichhardt fra Årslev


Poul Reichhardt fra Årslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

South Pacific: Nyborg Vold har snuppet erfaren skuespiller fra Frøbjerg Festspil
NYBORG: Han hedder Per Thorhauge og er politimand og familiefar fra Årslev.

Men når projektørerne tændes over de skrå brædder, er han nærmest en slags ny "Poul Reichhardt".

Per Thorhauge er valgt til som den mandlige hovedrolle i årets forestilling på Nyborg Vold og dermed skulle førsteelskeren være i sikre hænder.

For godt nok er Per Thorhauge amatør, men en særdeles rutineret af slagsen. Han er en af veteranerne fra festspillene fra Frøbjerg, hvor han flere gange har stået med ansvaret for de største roller. Blandt andet i Morten Korch-forestillingerne, som Frøbjerg-folkene har haft under behandling flere gange, og her var det altid med Per Thorhauge i de roller, der tilhører Poul Reichhardt i filmudgaverne. Altså helten og tenoren.

Per Thorhauge har selv opsøgt Nyborg Voldspil og hovedrollen som Emile de Becque i "South Pacific". Han dukkede op til optagelsesprøven og snuppede den store rolle for næsen af en stribe håbefulde førsteelskere.

Men ved et pressemøde for leden afslørede voldspillets instruktør, Kurt Dreyer, at der var planer om at headhunte Per Thorhauge til hovedrollen, hvis han ikke dukkede op af sig selv.

- Vi kunne ikke rigtig se nogen Emile de Becque i feltet, der havde meldt sig til optagelsesprøven, og derfor havde vi faktisk tænkt os at få fat i Per Thorhauge. Men det blev altså ikke nødvendigt, for han kom selv, siger Kurt Dreyer.

Lejrbålet

Per Thorhauge kan give noget år for, hvornår han begyndt at optræde. For det har han stort set altid gjort.

- Det er helt tilbage fra dengang, jeg var spejder. Jeg skulle altid op til lejrbålet og underholde, siger Per Thorhauge, der ofte tager ud og optræder ved private fester og i diverse foreninger.

Ingen sommerfugle

Den syngende politimand har så stor erfaring på scenen, at han ikke er spor nervøs ved udsigten til at skulle op synge og spille skuespil for øjnene af omkring 20.000 mennesker i løbet af sommeren.

- Jeg har ingen sommerfugle i maven. Jeg er tændt, men hvis man er godt forberedt behøver man ikke være nervøs, siger han.

Skiftet mellem Fyns to førende friluftsscener beskriver han som helt udramatisk:

- Jeg er langt fra den første, der hopper fra Frøbjerg til Nyborg, og jeg er jo ikke gift med nogen i den forbindelse. Det er helt naturligt, at man opsøger de roller, man gerne vil have, og jeg har slet ikke mødt nogen surhed i den forbindelse.

Poul Reichhardt fra Årslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce