Portræt af Kenneth Muhs: Majoren, der blev borgmester

Kenneth Muhs får fire år mere i jobbet som borgmester for Nyborg Kommune. Foto: Vibeke Volder

Portræt af Kenneth Muhs: Majoren, der blev borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg/Ørbæk: Tre gange har Kenneth Muhs (V) forsøgt at blive valg til Folketinget, men hver gang forgæves. Så har bagersønnen fra Ørbæk haft mere held i lokalpolitik.

I perioden fra 2001-2006 var han medlem kommunalbestyrelsen i Ørbæk. Alligevel blev han betragtet som lidt af en outsider, da han i 2012 blev præsenteret som Venstres nye spidskandidat, da skulle tage kampen op mod bykongen Erik Christensen (S).

- Mit mål er naturligvis, at Venstre igen får borgmesterposten i Nyborg, sagde han ved den lejlighed.

Det kom til at holde stik. Godt nok vandt partierne rød blok en kneben sejr ved kommunalvalget i 2013, men da Jan Reimer Christiansen efterfølgende skiftede fra S til V, endte borgmesterkæden i stedet om Kenneth Muhs' hals.

Og der bliver den hængende, efter at vælgerne har talt ved kommunalvalget den 21. november 2017. Dermed bliver hans orlov fra forsvaret forlænget med yderligere fire år.

Kenneth Muhs har rang af major og har senest arbejdet som afdelingsleder i Telegrafregimentet på den nu lukkede kaserne i Fredericia, hvor han havde 36 ansatte under sig.

To gange har han været udstationeret på Balkan. Senest i 2010, hvor han havde ansvaret for at koordinere patruljeringen på begge sider af grænsen mellem Serbien og Kosovo. Hele tiden med bevidstheden om, at den latente konflikt mellem serbere og kosovoalbanere udgør en krudttønde, der kunne antænde regionen.

- Her finder man virkelig ud af, hvad det vil sige at skulle forhandle og skabe resultater i et spændingsfelt mellem mange forskellige interesser, har han tidligere fortalt til Fyens Stiftstidende.

Selv er han stolt over de resultater, der er skabt med ham som borgmester for Nyborg Kommune de seneste fire år. Ikke mindst, at det er lykkedes at gøre kommunen teknisk gældfri. Samtidig er Nyborg den kommune på Fyn, der har relativt størst befolkningstilvækst.

Han gør dog meget ud af at understrege, at resultaterne er skabt af et samlet byråd over en længere årrække. Samtidig lægger han vægt på at være et empatisk menneske, der er i stand til at se tingene fra flere sider. Til hans samling af bøger hører da også "Kammerater", der handler om LO-formand Hans Jensens tid i fagbevægelsen.

Når han skal stresse af, sker det ofte med en god bog, men han nyder også at bruge søndagen på at se sine store sønner spille håndbold i den lokale idrætshal.

  

 

 

Portræt af Kenneth Muhs: Majoren, der blev borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce