Rasmus Nøhr drog mandag på mini-turné i Nyborg for at gøre reklame for "Danmark Dejligst". Første stop var Nyborg Værkstedet, hvor Tobias Skaarup Helved og Kenneth Gübel havde et særligt ønske til pop-idolet.

Nyborg: - Det var bare kanon godt. Næsten som at være med i Toppen af Poppen.

Tobias Skaarup Helved og Kenneth Gübel svævede rundt på en lyserød sky, da Rasmus Nøhr mandag morgen gæstede Nyborg Værkstedet. Ikke bare fik de lejlighed til at møde pop-idolet på nærmeste hånd og høre ham spille en lille håndfuld sange. De to unge mænd spiller selv i band og havde medbragt en "vandreguitar", som en dag skal være fyldt med autografer. Første stik kom hjem lige efter koncerten med Rasmus Nøhr.

- Nu er vi i gang, jublede Kenneth Gübel, der spiller bas i gruppen Fireheart, mens makkeren Tobias Skaarup Helved kan spille på alt fra violin til mandolin.

For Rasmus Nøhr selv var morgenkoncerten dagens første stop på en mini-turne, der havde til formål at gøre reklame for "Danmark Dejligst"-arrangementet den 11. august på plænen ved Muzirkus.

I alt 27 byer får i disse dage besøg af den populære sanger med det karakteristiske mellemrum mellem fortænderne. Fast arbejde?

- Nej, sådan ser jeg slet ikke på det. For mig er det en passion. Hvis det bare var arbejde, ville jeg finde på noget andet at lave, fortalte han til Fyens Stiftstidende.

Sammen med resten af arrangørgruppen kunne han lige nå at spise en morgenbolle, før det gik videre til næste stop - Rævebakkeskolen. Derudover spillede han blandt andet gratis koncert på Birkhovedskolen, Bureauet Nyborg og Nyborg Strandcamping samt ejendomsmæglerkæden Home og Kvickly.

Det er også gratis at deltage i "Danmarks Dejligt", og det skyldes netop støtten fra frivillige kræfter og private sponsorer, forklarede Rasmus Nøhr. Eller, som beskeden lød de cirka 80 fremmødte tilskuere på Nyborg Værkstedet.

- I er naturligvis meget velkomne til at købe mad og drikke på pladsen. Men i princippet kan I tage derhen uden en krone på lommen.

Tobias Skaarup Helved og Kenneth Gübel var ikke i tvivl. De har allerede sat kryds i kalenderen ved den 11. august, hvor også Zididada og Danehofgarden vil optræde.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.