Politisk storm over havnen


Politisk storm over havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LILLEBROR: Skarp SF-kritik af Nyborgs ADP-bestyrelsesmedlem

NYBORG: Den første af de længe efterspurgte kvartalsrapporter fra det fælleskommunale havneselskab ADP A/S skabte i går politisk decemberstorm i byrådssalen i Nyborg.

Det var SF's Knud Theil Nielsen, der benyttede efterretningssagen til at rejse uvejret. Byrådets medlem af ADP's bestyrelse, Ulrik Nielsen (K), måtte forsøge at modstå kastevindene.

- Rent ud sagt har vi endnu ikke set, at du i bestyrelsesarbejdet har brugt de midler, der er til rådighed for at få mere gang i havnen i Nyborg, lød SF'erens kritik.

- Du mener vetoretten. Det er da en syg måde at lave samarbejde på, var det kontante svar fra Ulrik Nielsen.

- Ja, hvis udviklingen i selskabet går i en hel anden retning, end vi ønsker, så bruger jeg gerne vetoretten, sagde Knud Theil Nielsen.

Forinden havde han tydeliggjort, at der siden dannelsen af ADP for ham at se intet var sket for at sikre den synergieffekt, der blev lovet fra starten. Altså at Fredericia Havn kunne sikre udvikling i havnen i Nyborg.

- Vi ser gerne filmen spolet tilbage, så vi kan komme ud af det samarbejde, sagde han.

Og fik medhold hos NYborgernes Peter Jordhøj i kritikken af, at ADP gør for lidt for havnen i Nyborg.

- Borgmesteren i Fredericia er interesseret i, at der sker noget på havnen der ovre. Vi er lillebror i det her. Vi skal arbejde på at komme ud af ADP, hvis det kan gøres fornuftigt, sagde han, men tilføjede, at han mener, at Ulrik Nielsen gør, hvad han kan i bestyrelsen.

Ulrik Nielsen forsøgte i modvinden få ørenlyd for synspunktet om, at bestyrelsen arbejder for at udvikle hele ADP, også Nyborgs havn.

- Jeg medgiver, at det ville være sjovere, hvis der var fuldt knald på havnen i Nyborg. Men vi kan ikke trække kunderne til truget, hvis de ikke vil, sagde han.

- Selskabet fungerer fornuftigt. Værdien stiger, og vi får vores andel af det.

Rapporten for ADP's drift fra 1. januar til 30. september viser, at omsætningen på havnen i Nyborg i den periode faldt fra 9,6 millioner kroner. i 2003 til knap otte millioner kroner i år. Resultatet daler fra knap 1,8 millioner kroner til 309.000 kroner.

Rapporten er alene en række tal, så Økonomiudvalget beder om, at fremtidige kvartalsrapporter giver uddybende forklaring på den udvikling, tallene er udtryk for.

Politisk storm over havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce