Politisk nej til madordning


Politisk nej til madordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaj Refslund (V) fik politisk opbakning til at obstruere for indførelsen af den lovbestemte madordning i Nyborg på byrådsmødet tirsdag aften

Politikerne i Nyborg er klar til at obstruere for indførelsen af den meget omstridte madordning, som regeringen ellers har pålagt kommunerne at indføre senest 1. januar 2010.

Det stod klart ved tirsdagens byrådsmøde, hvor børne- og familieudvalgsformand Kaj Refslund igen luftede sin modstand mod projektet i forbindelse med debatten om de omfattende besparelser i kommunen.

Kaj Refslund har tidligere taget afstand til ordningen, da han ikke mener, at det kan lade sig gøre at gennemføre den i en rimelig kvalitet og slet ikke i den nuværende økonomiske situation i Nyborg.

- Det er ikke det rigtige tidspunkt at indføre madordningen, som derfor bør udskydes, sagde udvalgsformanden i sit indlæg om de mange besparelser i kommunen.

Brev til KL

Han opfordrede til at kommunens holdning på området skrives ind i det brev, som politikerne efter forslag fra SF’s Knud Theil vil forfatte til Kommunernes Landsforening forud for KL’s kommende forhandlinger med regeringen om næste års økonomi.

Efterfølgende indlæg fra de andre politiske partier viste, at der er flertal for at udskyde eller helt droppe madordningen, til trods for at den altså er lovbestemt fra regeringens side.

- Det er utopisk, at vi skal lave mad i institutionerne. Vi må beskytte børn og ansatte i denne situation, så madordningen kan ikke gennemføres med mindre vi er villige til at acceptere købemad udefra, sagde Refslunds partifælle i Venstre, Mette Præst.Samtidigt har kommunalpolitikerne selv indført øget brugerbetaling netop for at "spare" op til indførelsen af ordningen. Noget som Erik Christensen (S) da også anførte flere gange i sine kommentarer til debatten.

- Vi har jo indført betaling for ordningen i kommunen, så jeg gør bare opmærksom på, at der vil komme et økonomisk efterspil, men vi vil gerne være med til at være civilt ulydige i den her situation, for selv om vi gerne vil indføre mad i daginstitutionerne, så er modellen umulig af gennemføre, sagde Erik Christensen som sammen med SF’s Knud Theil opfordrede Venstre, Konservative og DF til at kontakte deres landspolitikere for at lægge pres den vej.

- Der er nogen i den her sal, som har bedre relationer til regeringen, så jeg syntes, at de burde gøre den gældende, sagde Knud Theil, som også gjorde opmærksom på problemet i, at regningen allerede er sendt ud til forældrene:

- Det er ikke optimalt med den madordning, men samtidigt må vi huske, at vi har indført betaling for den, så vi kan blive nødt til at gennemføre den i de rammer, vi nu har mulighed for, sagde Knud Theil.

Politisk nej til madordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce