Politikere om it-skandalen: Vi fik for lidt at vide - for sent

Suzette Frovin (SF) er tilfreds med den senste og tredje redegørelse om it-skandalen i Nyborg. Men hun ville gerne have haft den noget før. Foto: Michael Bager

Politikere om it-skandalen: Vi fik for lidt at vide - for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang har politikerne i Nyborg Kommunes økonomiudvalg tilsyneladende fået en grundig og kronologisk gennemgang af sagen, hvor ansatte blev videooptaget i det skjulte.

Nyborg: Der gik for lang tid, før politikerne blev informeret om it-skandalen i Nyborg Kommune.

Og de fik for lidt at vide, da først de blev orienteret.

Det siger Socialdemokratiets og SF's gruppeformænd i Nyborgs byråd, efter at it-skandalen mandag eftermiddag igen var på dagsordenen i økonomiudvalget.

SF's gruppeformand, Suzette Frovin, havde bedt om endnu en redegørelse for sagen, hvor ansatte på 4Kløverskolen i Ørbæk under et fingeret it-angreb blev videofilmet i det skjulte.

Og selv om hun er tilfreds med den seneste og tredje redegørelse, så understreger hun også, at "den ville jeg gerne have haft til at begynde med".

Kronologisk gennemgang

Mandagens redegørelse var placeret på den lukkede del af økonomiudvalgets dagsorden, så dens nærmere indhold er ikke kendt.

Men Suzette Frovin og Socialdemokratiets gruppeformand, Sonja Marie Jensen, karakteriserer begge redegørelsen som en kronologisk gennemgang af hele sagen.

- Den indeholdt som sådan ikke noget nyt. Men jeg gjorde det på mødet meget klart, at byrådet burde have været orienteret allerede i november eller december, siger Sonja Marie Jensen.

De skjulte videooptagelser på 4Kløverskolen fandt sted i november sidste år, og umiddelbart efter stoppede Nyborg Kommunes direktion samarbejdet med it-konsulentfirmaet Prueba Cybersecurity.

Politikerne fik imidlertid først en egentlig redegørelse om sagen den 21. januar i år.

Politianmeldelse uafklaret

Det er fortsat uafklaret, om der er en politianmeldelse af Prueba Cybersecurity på vej.

Sikkerhedskonsulenten, der foretog de skjulte videooptagelser på 4Kløverskolen, benyttede sig af et til lejligheden fremstillet falsk id-kort.

Og Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), har bedt om en intern juridisk vurdering af, om der er grundlag fir en politianmeldelse med henvisning til straffelovens paragraffer om dokumentfalsk.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe har endnu ikke truffet en endelig beslutning om, hvorvidt det er værd at gå videre med et krav om en uvildig, ekstern undersøgelse af sagen, der i folkemunde er døbt it-skandalen.

- Der er nogle ting, der er gået galt. Og der kan være et behov for, at andre ser på sagen med friske øjne. Men nu vil vi i første omgang lige drøfte, om vi skal gå videre med vores forslag om en uvildig undersøgelse, siger Sonja Marie Jensen.

Socialdemokratiet står alene med forslaget, og der er intet, som tyder på, at det kan samle flertal i byrådet.

Politikere om it-skandalen: Vi fik for lidt at vide - for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce