Politiet om brand i Nyborg: Digitale advarsler til naboerne var nok

Virksomheden Fortum på Lindholmvej 3 i Nyborg, efter der udbrød brand natten til tirsdag den 13. februar 2018.Det fik kort før klokken halv fire tirsdag morgen Fyns Politi til at udsende en beredskabsmeddelelse om, at beboere i området skulle undgå at indånde røg fra branden. Men kort efter klokken fem er beredskabsmeddelelsen ophævet igen, oplyser Fyns Politi. . (Foto: Tim Kildeborg Jensen/Scanpix 2018)

Politiet om brand i Nyborg: Digitale advarsler til naboerne var nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi og beredskab vurderede, at der ikke var brug for sirenevarsel for at advare naboerne til det brændende Fortum i Nyborg natten til tirsdag. I stedet kom varslingerne digitalt.

Nyborg: Der udbrød sent mandag aften brand i virksomheden Fortum på Lindholmvej i det østlige Nyborg. Gennem aftenen og natten udsendte politiet varslinger til beboere i området om at blive inden døre.

Klokken 03.22 skrev beredskabsstyrelsen på Twitter: Personer i det berørte område skal holde sig inden døre, luk døre og vinduer samt slukke for eventuelle ventilationsanlæg.

Varslingerne fra Politi og beredskab kom via Twitter, på DR og TV2, politiets egen hjemmeside og på app'en Mobilvarsling, men flere beboere er stået op til nyheden om branden uden at have opdaget de digitale advarsler i løbet af natten og har ikke lukket for ventilationssystemet.

- Varslingen om, at man skal lukke døre og vinduer og slukke eventuelle ventilationsanlæg er en standardformulering, som bruges ved for eksempel brand, forklarer vagtchef Thomas Bentsen og fortsætter:

- Da værdierne af de farlige stoffer i røgen var relativt lave, og da det skete om natten, blev det vurderet, at beredskabsmeddelelsen som blev bragt på tv, radio og Twitter var tilstrækkeligt.

Politiet varskor typisk folk med enten en beredskabsmeddelelse eller både en beredskabsmeddelelse og en sirenevarsel, men understreger, at en sirenevarsel også kan give unødig panik og uro blandt borgerne.

Varslings-app

Beredskabsmeldingen kom i løbet af natten over flere digitale platforme, blandt andet over app'en "Mobilvarsling".

Det er en app, man kan downloade til sin mobiltelefon og som med en alarmlyd advarer, når der er større ulykker i området.

Dog må man forvente, at det langt fra er alle, der har hentet app'en til sin telefon, ligesom man i indstillinger aktivt skal trykke "ja" til at modtage notifikationer, altså en alarm, når ulykker sker i ens lokalområde.

Havde situationen været mere alvorlig, havde man også gjort yderligere en blot digitale henvendelser, understreger vagtchefen.

- Havde der været tale om en evakueringssag eller en bombetrussel, ville vi eksempelvis have sendt nogle folk ud for at advare og evakuere, og vi havde også ringet på de telefonnumre, der er oplyst i området. Det gør vi ikke i sådan en situation som branden i nat, fordi budskabet var, at folk skulle holde sig indenfor, siger Thomas Bentsen.

Ældre nyborgensere husker sikkert stadig, dengang daværende politimester Ib Pedersen trykkede på alarmknappen i forbindelse med et uheld på Kommunekemi. Det startede sirenerne i byen og højttalervognene blev sendt rundt med advarsler i gaderne.

Politiet om brand i Nyborg: Digitale advarsler til naboerne var nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce