Fyns Politi må ikke sige yderligere om baggrunden for, at det tog en time, før en patruljebil kom frem til episoden ved Open By Night i Nyborg.

Nyborg: Fyns Politi har indtil videre ikke yderligere kommentarer til, hvorfor det tog en patrulje en time om at dukke op ved optrinnet i Vægtergade til Open by Night fredag. Årsagen er, at der nu er indgivet en officiel klage over Fyns Politi til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

- Jeg kan forstå, at der er indgivet en klage, så vi udtaler os ikke om den konkrete sag, så længe den kører som en klagesag, lyder det fra politiinspektør Lisbeth Fried. Politidirektør Kit Claudi Grøn-Lassen har dog allerede indrømmet, at der er tale om en klar fejl.

- Nu skal sagen behandles, og noget skal vi behandle i Fyns Politi, tilføjer politiinspektøren, der ikke tør give et bud på, hvornår klagesagen kan være færdigbehandlet.

Det er viceborgmester og byrådsmedlem for Socialdemokratiet Vibeke Ejlertsen, der har sendt en klage til politiklagemyndigheden over, at det tog en patrulje så lang tid om at komme frem til Vægtergade, hvor en mand skabte et optrin i gaden med blandt andet flaskekast. Fire borgere, heraf handelsstandsformand Hans Henrik Kongsmark, fastholdt manden under stor tumult, indtil politiet ankom.

Selv om politiet ikke kan svare på spørgsmål om episoden, arbejdes der fortsat på at finde ud af, hvad der skete den pågældende aften, understreger Lisbeth Fried.

- Det er klart, at vi sidder ikke på vores hænder, mens vi venter på, at klagemyndigheden behandler sagen. Vi er jo kede af, at det her er sket, og vi skal selvfølgelig lære af fejlen. Vi er nødt til at kigge på, om der er noget, vi kunne have gjort anderledes. Om der er tale om en fejl i vores procedurer eller en såkaldt menneskelig fejl, som jo kan forekomme, siger Lisbeth Fried.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.