Politiet efter rockerdebat: Den er kørt af sporet

Chefpolitinspektør Sten Vestergaard Larsen mener, at debatten er helt forfejlet. -Den bygger på en misforståelse. Personerne i Nyborg er blevet omdrejningspunktet, og det her handler i virkeligheden om, at dansk politi har en opgave i forhold til at bekæmpe bandekriminaliteten i hele Danmark, siger han.
Foto: Kim Rune

Politiet efter rockerdebat: Den er kørt af sporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debatten kørt af sporet, mener chefpolitiinspektør ved Fyns Politi.

Hells Angels' nye tilholdssted på Langelandsvej i Nyborg har været en af ugens mest diskuterede historier på Fyens.dk efter, at Fyens Stiftstidende søndag kunne berette, at de nye indflyttere og bander var et tema på et fællesmøde mellem de fynske borgmestre og Fyns Politi.

Artiklen er delt mere end 250 gange på Facebook og nået ud til 55.000 brugere.

Især politiets såkaldte stresspolitik fik flere til at forsvare Hells Angels og kritisere politiets prioritering.

Nu svarer chefpolitinspektør Sten Skovgaard Larsen på kritikken, og han lægger ikke skjul på, at han mener, debatten er helt forfejlet.

- Den bygger på en misforståelse. Personerne i Nyborg er blevet omdrejningspunktet, og det her handler i virkeligheden om, at dansk politi har en opgave i forhold til at bekæmpe bandekriminaliteten i hele Danmark, siger chefpolitiinspektøren.

Jørn Jønke Nielsen fra Hells Angels, der onsdag aften sendte en pressemeddelelse til Fyens Stiftstidende om sagen, slår i et interview i Fyens Stiftstidende fredag fast, at klubben er i Nyborg, fordi byen ligger centralt, og at man i øvrigt har fokus på motorcykler, ture, ombygninger og den slags.

- Enkeltmedlemmers kriminalitet er ikke klubbens anliggende, så længe det ikke går ud over, hvad klubbens regelsæt og moral tillader. Her er vi som alle andre danskere underlagt straffeloven, endog med alvorlige skærpelser til følge, fordi vi er dem, vi er, siger Jørn Jønke Nielsen.

Fyens.dk har bedt Jørn Jønke Nielsen kommentere nogle af de belastende rapporter om Hells Angels, der har passeret politiets bord de senere år.

Han mener, at politiet blander sigtelser for småkriminalitet sammen med domme.

- I forhold til dom for alvorlig kriminalitet, narkohandel og vold, viste vores tal, der byggede på myndighedernes, at der var tale om promiller, siger han.

Sten Skovgaard Larsen fra Fyns Politi vil ikke kommentere direkte på HA-udtalelserne eller rockergruppens mange sympatisører på de sociale medier.

- Men jeg vil sige til Nyborgs borgere, at de må have tillid til, at politiet prioriterer deres ressourcer på den rigtige måde. Og vi laver altså andet end bekæmpelse af rocker-bandekriminalitet. Det er ikke en enten eller-ting, lyder det fra chefpolitiinspektøren.

Du kan læse mange flere udtalelser fra både Hells Angels og Fyns Politi på Nyborgs lokalsider i morgendagens udgave af Fyens Stiftstidende.

Politiet efter rockerdebat: Den er kørt af sporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce