Fyns Politi burde have sikret en bedre dækning med patrulje fredag aften, hvor en mand under Open By Night i Nyborg gik amok og smaderede flasker. En civil anholdelse stoppede ham, men det varede en time, inden politiet nåede frem.

Nyborg: Fyns Politis direktør Kit Claudi Grøn-Lassen giver alle kritikerne i Nyborg ret, når de mener, at en time er alt for lang tid at vente på, at en politipatrulje når frem til en episode, som den, der foregik fredag aften.

Her holdt handelsformand Hans Henrik Kongsmark og tre andre en urolig mand nede, efter han havde skabt tumult med flaskekast i Vægtergade under fredagens Open By Night, hvor der var masser af mennesker i gaderne. Det gjorde de i en time, inden en politipatrulje nåede frem og anholdt manden.

- Det er helt uacceptabelt, at der skal gå så lang tid, siger borgmester Kenneth Muhs (V) til Fyens Stiftstidende. Han er godt nok på ferie, men han har alligevel taget kontakt til politidirektøren for at drøfte situationen.

- Da jeg blev klar over, hvad der var foregået i Nyborg fredag aften, tog jeg straks kontakt til politidirektøren. Vi har drøftet det. Overfor mig siger hun, at det er en klar fejl, at der ikke er disponeret en dækning til Nyborg sådan en aften. Så politiet lægger sig fladt ned, siger Kenneth Muhs.

Politikommissær og vagtchef Søren Frederiksen, Fyns Politi, siger til Fyens.dk:

- Vi kan konstatere, at den første anmeldelse er kommet klokken 22.41. Og umiddelbart ser det ud til, at det er en menneskelig fejl på vagtcentralen, der ligger til grund for, at der ikke bliver handlet på anmeldelsen og sendt en patrulje, siger Søren Frederiksen og fortsætter:

- Det er først, da der bliver ringet anden gang, at der bliver disponeret en patrulje. Og patruljen bliver desværre disponeret til kørsel 2 – altså ikke udrykning. Og det er selvfølgelig heller ikke tilfredsstillende. Derfor skal vi have undersøgt nærmere, hvordan det kunne ske.

- Men selv hvis anmeldelsen anden gang ikke bliver disponeret som udrykning, er det vel for lang tid, der går, inden patruljen er fremme?
 
- Ja, det er for lang tid. Hvis forholdene er, som de har beskrevet dem i Nyborg, skal vi komme hurtigere og hjælpe dem.

Det er fra Fyns Politi oplyst, at sagen vil blive analyseret i detaljer mandag.

Nyborgs borgmester er meget opmærksom på det med politiets responstider. For et par uger siden var der møde mellem borgmesteren og politiet netop for at drøfte responstiderne. Det skete efter en alvorlig voldsepisode i Nyborgs natteliv, hvor en 33-årig blev overfaldet af tre mænd. Her mente vinder og ejeren af diskotek No. 5, at Nyborgs natteliv ikke er dækket godt nok af politiet.

På det møde fremgik det, at responstiderne generelt er faldende, hvilket Kenneth Muhs dengang erklærede sig tilfreds med.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle
14
Viceborgmester: Nyborg kan ikke leve med at vente på politiet i en hel time

Viceborgmester: Nyborg kan ikke leve med at vente på politiet i en hel time

6
Handelsformand lagde uromager ned ad to omgange

Handelsformand lagde uromager ned ad to omgange

9
Tumult til Open by Night i Nyborg

Tumult til Open by Night i Nyborg