Nyborg: Fyns Politi er først klar med en afgørelse om Nyborgs berømte mur i Teglværksskoven efter nytår. Det oplyser lederen af Fyns Politis særlovskontor Andreas Bruun.

Han har fornylig vendt sagen med juristerne efter, at Naturstyrelsen meldte den omstidte mur til Fyns Politi.

Det er sket efter, at Natur- og Miljøstyrelsen pålagde Restaurant Teglværksskovens ejer, odenseaneren Jes J. Petersen, at rive muren ned mellem restauranten og den omstridte feriebolig, som Jes J. Petersen også ejer på nabogrunden.

Et normalt forløb vil herefter være, at der udstedes administrative tvangsbøder, og hvis ejeren ikke vil acceptere den afgørelse, kan sagen ende i byretten.

Jes J. Petersen har hidtil afslået af fjerne muren, før han kan sætte en anden afskærmning op imellem restaurant og ferieboligen.

Hvis ikke han får en tilfredsstillende løsning, overvejer han at pålægge forpagteren Rasmus Kirk helt at droppe udeserveringen på restauranten, har han tidligere oplyst til Fyens Stiftstidende.

I strid med loven

Det er Natur- og Miljøklagenævnet, der har afgjort, at muren skal ned, fordi den er i strid med strandbeskyttelsesloven.

Natur- og Miljøklagenævnet besluttede allerede i juni ved et påbud, at muren skal ned, og den 19. juni meddelte Naturstyrelsen, at muren skal ned senest 1. oktober.

Påbuddet slår fast, at "muren i sin helhed med sokkel og tilhørende anlæg skal fjernes.

Ferieboligen på nabogrunden er derimod godkendt.

Men indtil videre skal juristerne altså vurdere, om Jes J. Petersen skal præsenteres for et bødekrav på grund af den manglende efterkommelse af Miljø- og Naturstyrelsens påbud.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.