Fra 2013 til 2014 oplevede Nyborg en markant stigning i antallet af indbrud. Den kurve er knækket i 2015, men der er fortsat for mange, lyder det fra lokalpolitiet.

I 2013 var der 141. I 2014 var der 177. Og i 2015 har der været 186 indbrud. Det er for mange, mener politikommissær i Nyborg, Kim Strømvig, selvom han glæder sig over, at stigningen ikke er så markant, som den var sidste år.

- Kurven er heldigvis knækket, således at vi ligger på cirka samme antal som året før. Men det er fortsat for mange. Jeg håber, at vores fortsatte fokus på området vil påvirke antallet af indbrud i en positiv retning, lød det fra Kim Strømvig i forbindelse med politiets nytårsparole onsdag.

Udtalelsen kom på baggrund af Fyns Politis nøgletal for 2015, der offentliggøres som en status på, om der er stigende eller faldende kriminalitet indenfor specifikke områder. Og der er også positive ting at berette.

Blandt andet er der kraftig nedgang i antallet af voldssager. Det skyldes først og fremmest, at tallene er blevet renset for sager fra statsfængslet. Men generelt er det ifølge politiet trygt at færdes i Nyborg.

- Hovedparten af voldssagerne er foregået mellem folk, som kender hinanden i forvejen, sagde politikommissær Kim Strømvig blandt andet til parolen.

Du kan læse mere om politiets nytårsparole og betjentenes mange arbejdstimer udenøs i dagens Fyens Stiftstidende eller på mitfyn.dk

  • joergensen_emil

    Af:

    Jeg er journalistpraktikant fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og er på Fyens Stiftstidende indtil februar 2017.