Plejere kritiserer ældrebesparelser


Plejere kritiserer ældrebesparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ADVARSEL: - Husk i bliver også selv gamle, skriver to unge plejere til byråds-politikerne
NYBORG/VINDINGE: I månedsvis har debatten gået i Nyborg om nedskæringer i ældreplejen. Men hidtil har ingen "menige" ansatte i Nyborg Kommune haft lyst eller mod til at deltage i debatten.

Men nu står to 22-årige social- og sundhedshjælpere ved Landsbycentret i Vindinge frem og siger fra. De har sendt aviserne et læserbrev, hvor de klart advarer mod nedskæringerne over for de gamle:

"Vi som plejepersonale tænker tit, at politikerne en gang imellem skulle prøve at komme ud på plejecentrene og se virkeligheden i øjnene - hvordan en hverdag fungerer på et plejecenter.", skriver Thea Larsen og Janne Simonsen blandt andet og fortsætter:

"Vi som personale gør alt for at arbejde med hjertet, da det nu er mennesker, vi arbejder med og ikke en ting, men med tiden kan det ikke lade sig gøre, da alt går op i visiteringstid."

Tror vi er tilfredse

- Blandt personalet snakker vi meget om, hvordan nedskæringerne hele tiden ændrer på beboernes hverdag. Men hvis vi ikke siger det udadtil også, så tror politikerne vel bare, at vi er tilfredse, siger Thea Larsen.

- Vi vil ikke finde os i det mere. Det er os, der arbejder med de ældre til hverdag, og så er det også os, der må sige fra, siger Janne Simonsen.

De to unge social- og sundhedshjælpere oplever, at de får stadig mere travlt i hverdagen, så tiden til at tale med beboerne mangler.

- Når der er fire ældre, som beder om hjælp samtidig og kun en til at hjælpe, så sidder de tre jo tilbage og venter. Det gør beboerne utrygge, og så ringer de endnu mere efter hjælp, siger Thea Larsen.

Guld på gaden

I læserbrevet vender de to plejere sig også imod den nye struktur, der betyder at kommunen flytter rundt på plejecentrenes ledere.

I Vindinge betyder det farvel til Berit Sønderskov, mens den kommende chef skal være leder for to store plejehjem i byen.

- Berit lever og ånder for centret her i Vindinge, og vi er bange for, at vi ikke får nogen synlig ledelse med den nye struktur, siger Janne Simonsen.

Om flytningen af Berit Sønderskov skriver de to plejere:

"Det var dog det dummeste, I kunne gøre, da man ikke får en bedre områdeleder. Det er det, som vi kalder at smide guld på gaden".

Læserbrevet slutter: "Men bare vent. Husk, at I selv kommer i den situation, hvor I selv skal modtage hjemmehjælp eller på plejecenter. Tænk jer dog om."

Stiftstidende har tidligere modtaget flere kritiske kommentarer fra ansatte i ældreforsorgen i Nyborg Kommune.

63 job skal væk

Men de pågældende har i modsætning til de to unge social- og sundhedshjælpere ikke ønsket deres navne frem i avisen, og derfor er deres indlæg ikke nået ud i spalterne.

Kommunens budget for 2004 betyder massive besparelser i ældreplejen - først og fremmest på ældrecentrene, hvor 63 fuldtidsstillinger skal barberes væk inden årets udgang.

Plejere kritiserer ældrebesparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce