Plejecenter udvides: Spadestik til en værdi af 30 millioner kroner

Borgmester Kenneth Muhs (V) og Leif Andreasen, Andelsboligforeningen Sprotoftens hovedbestyrelse, har begge godt fat i spaden ved første spadestik til de 16 nye plejeboliger i Vindinge. Foto: Niels Andreasen

Plejecenter udvides: Spadestik til en værdi af 30 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver vinterbyggeri, når plejecentret i Vindinge udvides med 16 boliger til i alt 40 boliger. Bygherren andelsboligforeningen Sprotoften har med det symbolske første spadestik sat gang i byggeriet.

Vindinge: Græstørven lader sig let vippe op. Spaden med det blanke blad har Leif Andreasen fra andelsboligforeningen Sprotoftens hovedbestyrelse og borgmester Kenneth Muhs (V) begge fat i, da der mandag lidt før middag er det symbolske første spadetik til udvidelsen af plejecentret i Vindinge, en sag til 30,6 millioner kroner.

Nu var der så også snydt lidt i forvejen, så muldklumpen med det grønne græs på toppen på forhånd var løsnet. Hvis nu der var gået frost i jorden, lød det let bekymret fra et par blandt de mange fremmødte til begivenheden.

 

Ja for to år siden

Der var nu ikke spor af frost at spore, og Sprotoftens forretningsfører Morten Seehusen erklærede sig tilfreds med omsider at komme i gang med byggeriet. For det er nu to år siden, at boligforeningen sagde ja til at være bygherre på udvidelsen.

- Når byrådet og kommunen spørger os, har vi tradition for at sige ja. Nu havde vi ikke regnet med, at der ville blive tale om vinterbyggeri. Det kan komplicere det lidt, men planen er, at de  16 nye boliger er klar til indflytning i august 2018, sagde Morten Seehusen om Sprotoftens engagement i at udvide kapaciteten indenfor den kommunale plejesektor.

- De nye boliger kommer til at ligge ind mod Nyborg. Så bliver der ikke helt så langt, lød bemærkningen fra forretningsføreren.

Det har givet anledning til bekymrede bemærkninger fra pårørende til beboere på Tårnparken, der skal afvikles, at ældre med bopæl i Nyborg bliver nødt til at flytte til Vindinge, hvis de bliver plejehjemskrævende.

 

 

 

Proces bremset

Når Morten Seehusen gerne havde set, at byggeriet kunne været kommet i gang tidligere, skyldes det, at det endelige ok fra politisk hold har trukket ud, fordi ældreudvalgsformand Carsten Kudsks (DF) idé om i stedet at lade opføre et plejecenter på havneområdet i Nyborg gav anledning til politiske overvejelser og debat, blandt andet under den netop afsluttede valgkamp op til kommunalvalget 21. november. Det endte dog med, at der nu som først besluttet kan bygges i Vindinge.

De 16 nye boliger supplerer de eksistereden 24 i plejecentret med navnet Vindinge Landsbycenter. Mens de eksisterende boliger hver er på 65 kvadratmeter, bliver de 16 nye på 75 kvadratmeter. I det indgår som altid nogle kvadratmeter til fællesarealer.

I alt bliver udvidelsen på 1400 kvadratmeter, hvoraf de 1200 kvadratmeter er til boliger og fællesarealer, mens de 200 kvadratmeter er til andre funktioner i centret.

Det er Nyborg-firmaet Dreier & Co., der er hovedentreprenør på udvidelsen. Selve bygningen opføres i røde mursten og tegltag som det nuværende plejecenter. Tilbygningen kommer til i et stort T at ligge i forlængelse af den fløj, der vender ud mod Bøjdenvej. 

Plejecenter udvides: Spadestik til en værdi af 30 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce