Plads til autocampere i Nyborg

kort: gert ejton

Plads til autocampere i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Konservative foreslår, at der laves plads til autocampere på havnen, og at der samtidig investeres i en flydende bådebro, der kan lokke flere sejlere til byen

NYBORG: En plads på havnen specielt til autocampere og en flydende bådebro, så flere sejlere kan lægge til land i Nyborg.

Det er, hvad Ulrik Nielsen (K) ønsker, at Nyborg Kommune skal etablere i forsøget på at få flere turister til byen.

- Autocampere er en ferieform, som bliver mere og mere normal. Det er en ferieform i stærk fremgang, og i Tyskland er der nu flere autocampere end campingvogne, siger Ulrik Nielsen.

Han vil derfor på det næste byrådsmøde foreslå, at bådeoplagringspladsen på den gamle havn mellem motorbådsbutikken og Krøytzers laves om til en overnatningsplads for autocampere.

- I princippet kan de jo nu parkere overalt, men autocampere skal også bruge forskellige el-installationer, adgang til vand og udtømningsmuligheder.

Flydende bådebro

- Derfor kunne vi lave plads til dem der. Så kunne vi gøre det officielt, at vi har pladser, og så er de fri for at tøffe rundt og lede efter et sted at overnatte, det er stadig bynært, og vi har mere styr på det, mener Ulrik Nielsen.

Da oplagringspladsen allerede er forsynet med blandt andet el og vand, regner Ulrik Nielsen ikke med, at det bliver en bekostelig affære for byrådet at gennemføre planerne.

- Det er min vurdering, at vi når meget langt for 100.000 kroner, for meget af det er etableret i forvejen.

- Mandskab er jo altid det dyre i sådanne ting, men de folk, der passer havnen i dag, kan passe autocamper-pladsen uden problemer, siger Ulrik Nielsen, som har et bud på, hvor mange autocampere der i så fald vil blive plads til på havnen.

Skud fra hoften

- Det er kun et skud fra hoften, for jeg har ikke været ude og måle op, men der er vel plads til 15 pladser der.

- Hvis det bliver en stor succes, og der er stor efterspørgsel på pladser, så kan vi udvide til den store oplagringsplads på den anden side af sejlklubben.

Men Ulrik Nielsen har altså også andre planer end blot at gøre forholdene for autocampere bedre i Nyborg.

- Hvis man tænker tanken igennem, så kunne vi også investere i flydende bådebroer, som skulle placeres i Vesterhavnen. Det kunne være en eller to alt efter størrelse og ønsker.

En million i alt

Udgifterne til en flydende bådebro er dog større end til autocamper-pladsen.

- En flydebro koster op mod 800.000, så jeg tror, vi kan lave det hele for en million kroner. Det er et engangsbeløb. Der vil selvfølgelig være noget vedligeholdelse, men det klarer gutterne på havnen. Og det, der skal etableres, er ikke ekstremt omkostningskrævende. Det giver bare nogle flere pladser, siger Ulrik Nielsen, der ikke regner med at møde store forhindringer i byrådet.

- Det ligger lige til højrebenet. Nyborg Kommune vil jo sætte fokus på oplevelsesøkonomi, og med det her vil man kunne tiltrække flere folk til byen.

- Så kunne havnen blive et sted for turister, der på den facon snildt kunne komme til byen, der er midtpunkt for gode oplevelser, mener Ulrik Nielsen.

Plads til autocampere i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce