Plads klar til støjvoldene


Plads klar til støjvoldene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JORDKØRSEL: Kørslen af jord fra Den Høje Bro starter sidst i august
NYBORG: Det er et par gevaldige huller, der er lavet i henholdsvis Reitzelskoven og Borgmesterskoven ved motorvejen, efter at skovarbejdere har fældet adskillige høje, flotte bøgetræer, der nåede at blive omkring 100 år. Faktisk er der ikke ret meget skov tilbage ud mod motorvejen i nogen af de to skove.

Til gengæld kan man nu ved selvsyn få et godt indtryk af, hvor brede og dermed markante, de to støjvolde vest for motorvejen bliver.

Ifølge projektchef hos DSB Kirsten Fursund vil store lastbiler fra slutningen af august eller starten af september begynde at køre i pendulfart mellem Den Høje Bro og de to små skove. I alt skal 31.000 af de 70.000 kubikmeter, Den Høje Bro indeholder, lægges ud som støjvolde i de to skove, og går alt efter de foreløbige planer, vil det tage omkring tre måneder, før al jorden er på plads på skovbunden.

- Men inden den egentlige transport af jorden går i gang, skal der laves to store ramper fra Christianslundsvej og ned til skovbunden, som lastbilerne kan køre ned og op ad. Det skal der også bruges jord til fra Den Høje Bro, og de to ramper vil til sidst blive en del af støjvoldene, fortæller Kirsten Fursund.

Men inden de store mængder jord forvandles til støjvolde, skal de mange store træstubbe fræses væk, og der skal udlægges et såkaldt geonet, der skal være med til at sikre, at voldene ikke synker.

Støjvold tæt på vejen

Støjvolden i Reitzelskoven nord for Christianslundsvej bliver 380 meter lang, fire meter høj og mellem 16 og 20 meter bred.

På et møde 24. maj i år gav Vejdirektoratet dispensation til at placere denne vold kun 10 meter fra motorvejen, men det var ikke tilstrækkelig tæt på vejen, mente firmaet Carl Bro, der bygger støjskærmene. Firmaet ønskede i stedet støjskærmen placeret kun seks meter fra motorvejen.

Det ønske er netop blevet opfyldt. Vejdirektoratet skrev i tirsdags til Carl Bro og Nyborg Kommune og meddelte, at der nu er dispensation i henhold til Vejloven til at placere voldfoden kun seks meter fra motorvejen. Dispensationen giver Vejdirektoratet, efter at sagen har været til høring i Fyns Statsskovdistrikt. Derfra lød meldingen nemlig, at en flytning af støjvolden fire meter nærmere mod vejen vil medføre en fordel for såvel skovklimaet som publikumsbeskyttelsen. Der er endvidere lagt vægt på, at motorvejen enten er placeret under eller i niveau med det omliggende terræn på den pågældende strækning.

Støjvolden i Borgmesterskoven syd for Christianslundsvej bliver 220 meter lang, 20-30 meter bred og seks meter høj. Den placeres 10 meter fra motorvejen.

Plads klar til støjvoldene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce