Peter modtog ridderkorset på dronningens fødselsdag

Peter Herman Gandrup med ridderkorset i fanegemakket. Her står de danske faner, der den dag Dronning Magrethe dør, bliver overdraget til Kronprins Frederik som symbol på, at Danmark skifter monark. Foto: Privat

Peter modtog ridderkorset på dronningens fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborgenseren Peter Herman Gandrup modtog mandag Dannebrogordenen for at have ydet en tilfredsstillende indsats for Hendes Majestæt Dronningen.

Nyborg: Kun de allerfærreste har været helt tæt på Danmarks dronning. Måske har man set hende på afstand eller i fjernsynet, men man har næppe spist frokost eller drukket aftenkaffe med hende og familien på en helt almindelig arbejdsdag.

Men det har den 49 årige nyborgenser Peter Herman Gandrup. Han er nemlig ansat i Forsvaret og en del af adjudantstaben, der har til opgave at agere personlig assistent for Hendes Majestæt Dronningen.

Den stilling blev han mandag den 16. april hædret for, da han modtog Ridderkorset af Dannebrogordenen.

- Det er en helt særlig situation, når man modtager ridderkorset. Det er meget højtideligt, og man står helt selv i dronningens arbejdsværelse, mens hun sætter ordenen på. Bagefter snakker man lidt, og så er det overstået, forklarer Peter Gandrup og fortsætter:

- Men det var endnu mere specielt, fordi det var på hendes fødselsdag. Det var jo en glædens dag, og jeg er sikker på, at hendes 78 års fødselsdag vil stå brændende klart for mig for altid.

Ud over at være personligt til stede, hvor dronningen er, sørger Peter Herman Gandrup også for sikkerheden omkring dronningen, at alt klapper til arrangementer, og at hun underskriver nyoprettede love, der kun er gyldige, når dronningen har sat sin signatur.

Døgnvagter

Peter Herman Gandrup blev en del af den seks mand store adjudantstab den 1. april 2017 efter en lang karriere blandt som orlogskaptajn i Søværnet.

- Jeg startede i Forsvaret i 1986, hvor jeg var maskinchef på fregatterne, der jagtede pirater. Jeg har blandt andet også arbejdet i Odense Kommune, men jeg havde en følelse af, at jeg måtte tilbage til Forsvaret, og derfor søgte jeg jobbet hos dronningen.

Han blev tilbudt stillingen, men fik også at vide, at alt ikke var fryd og gammen. Der var mange rejsedage, og man var tæt på familien i både sorg og glæde.

- Vi arbejder i turnus, så jeg er syv dage i døgnvagt hos dronningen, hvor man bor på residensen. Der er også mange rejsedage, og når de bor på sommerresidenserne spiser vi med til frokost, aftensmad og aftenkaffe, så det er krævende, samtidig med at man er helt tæt på og har mange gode udfordringer, forklarer Peter Herman Gandrup, der er bosat i Nyborg.

Den 16. april 2018 modtog han så Ridderkorset af Dannebrogsordenen - en hæder, der blev indstiftet tilbage i 1671 af Christian 5., og som man modtager, når man eksempelvis har ydet en tilfredsstillende tjeneste for Hendes Majestæt Dronningen.

- Det er et udtryk for, at jeg gør mit arbejde tilfredsstillende, og det er selvfølgelig en anerkendelse, siger Peter Herman Gandrup.

Peter modtog ridderkorset på dronningens fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce